Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita
Jautāts, ko darītu, ja tiktu ievēlēts prezidenta amatā, viņš norādīja, ka tad Krievija lūkotos pati uz savām problēmām, nevis iebruktu citās valstīs.

Navaļnijs: Manā vadībā Krievija risinātu pati savas problēmas

Kremļa kritiķis Aleksejs Navaļnijs intervijā Bloomberg, komentējot situāciju Krievijā, norādījis, ka, ziņojot par korumpētiem ierēdņiem, netieši stiprina negodīgo pozīcijas, jo prezidents Vladimirs Putins nevar viņus padzīt, lai tā neizskatītos pēc Navaļnija uzvaras.

Neilgi pēc viņa aizturēšanas par protestiem pagājušā nedēļas nogalē Navaļnijs sniedzis interviju, kurā, atbildot uz jautājumu, vai viņa dalība nepadarīs Krievijas vēlēšanas un ticamo Putina uzvaru par leģitīmu, norādīja, ka šobrīd viņam pat piedalīties neļauj, bet vispār tā esot "slinku cilvēku atbilde" ar centieniem attaisnot savu inertumu. 

Savukārt, komentējot Ukrainas krīzi, politiķis norādījis, ka konfliktu Austrumukrainā var risināt ar Minskas vienošanās punktu izpildi, savukārt par Krimu viņam nebija konkrētas atbildes, norādot, ka tas ir iesaldēts konflikts. Viņš aicināja paskatīties uz Izraēlas jautājumu - neskaitāmi lēmumi, grāmatas, rezolūcijas un sarunas, bet situācija tāpat nav atrisināta. 

Atbildot uz žurnālistu komentāru, ka viņa politika ir līdzīga ASV prezidenta Donalda Trampa īstenotajai [ekonomiskais protekcionisms un stingrāka robežu kontrole], Navaļnijs norādījis, ka Krievijas un ASV politiku nav iespējams salīdzināt. Viņaprāt, ar Trampu viņu var salīdzināt tikai virspusēji, apskatot imigrācijas jautājumu, tomēr, kā pats norādījis, viņš vienkārši grib ieviest stingrāku robežu kontroli, lai skaidrāk zinātu, kas ierodas valstī no Āzijas valstīm.

Navaļnija vadībā, kā pats saka, Krievija fokusētos uz savām problēmām, nevis mēģinātu iebrukt citās valstīs. Viņaprāt, Krievija vēl aizvien ir valsts, kam ir labi izglītības standarti un labi ienākumi, kurus viņš izmantotu, lai risinātu valsts problēmas. "Mums ir 20 miljoni cilvēku, kuri dzīvo zem nabadzības robežas. Par kādu diženumu mēs varam runāt?" retoriski jautājis Kremļa kritiķis, norādot, ka valsts starptautiskā vara ir cieši saistīta ar ekonomiku. 

Jāmin gan, ka šobrīd ir spēka tiesas lēmums, kas liedz Navaļnijam piedalīties Krievijas prezidenta vēlēšanās. 

Jau vēstīts, ka Navaļnijam, kurš arī bija aizturēto vidū protestos aizvadītajā nedēļas nogalē, tiesa piespriedusi 15 diennaktis ieslodzījumā.

Top komentāri

hmmm
h
Cilvēks jāvērtēt ne tikai pēc vārdiem, bet arī apstākļiem kādos viņš rīkojas. Navaļnija drosme publiski nostāties pret Putina režīmu ir tūkštošreiz vērtīgāka, nekā visu anonīmo interneta portālu komentētāju moralizēšana. Arī tie, kas nemitīgi te rūc par nepareizībām Latvijā, Krievijā, ES un Pasaulē, pajautājiet sev - ko jūs, komentāru BLUSAS, esat dzīvē darījuši vairāk kā tikai "gudri" prātojuši kā CITIEM būtu bījis JĀDARA!
Melu impērijai gals draud.
M
Tad nu arī velnu virsnieks Pūķins ārdās.
skaidris
s
Navaļnijs agri vai vēlu gāzīs Putleru no krēsla, kuram Putlers ir teju pieķēdējies. Tad pasaulei zels jauni laiki.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits