Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Papildināta (17:50) - Krievijas plūdos bojā gājušo skaits pieaug līdz 153

Krievijas dienvidos notikušajos plūdos bojā gājušo skaits turpinājis pieaugt, un šobrīd tie jau ir 153 iedzīvotāji, atsaucoties uz Krievijas Iekšlietu ministrijas ziņoto, informēja aģentūra Interfax.

Neraugoties uz traģisko situāciju reģionā, sinoptiķi brīdina par spēcīgu lietusgāžu tuvošanos Krasnodaras apgabalam. Paredzams, ka spēcīgs lietus ar vēja brāzmām Krievijas dienvidos valdīs naktī no svētdienas uz pirmdienu. Tomēr sinoptiķi prognozē, ka lietusgāzes varētu paiet secen plūdos visvairāk cietušajai Krimskas pilsētai, Gelendžikei un Novorosijskai.

Kopumā dabas stihija skārusi vairāk kā 3000 dzīvojamo namu, no tiem 254 tikuši sagrauti pilnībā, ziņo aģentūra. Kā informē Krievijas Ārkārtas lietu ministrija, plūdi ir iznīcinājuši 3300 cilvēku īpašumus pilnībā, savukārt 18 tūkstošu iedzīvotāju īpašumus un mantu dabas stihija ir izpostījusi daļēji. Krimskas pilsētā joprojām daļēji atslēgta elektrības un gāzes padeve.

Krasnodaras tiesībsargājošās iestādes saistībā ar notikušo ir ierosinājušas krimināllietu. Krievijas Ģenerālprokuratūra arī veiks pārbaudi, vai atbildīgie dienesti pietiekami efektīvi rīkojušies, sniedzot palīdzību plūdos cietušajiem un piedaloties plūdu seku novēršanā.

Krasnodaras novadā kopumā evakuēti 2756 cilvēki, tai skaitā 126 bērni, vēstīja aģentūra Interfax. Kopumā šī novada trijās pilsētās un četrās apdzīvotajās vietās appludināti 5200 nami un 2035 teritorijas. Kubaņā vēl tiks evakuētas četras bērnu nometnes, kuras atrodas plūdu zonā. Iecerēts arī nodrošināt iedzīvotāju vakcinēšanu.

Šobrīd bez elektrības pieslēguma Krasnodaras rajonā ir palikuši 29 tūkstoši iedzīvotāju, jo amatpersonas izšķīrušās par 23 elektrības apgādes apakšstaciju atslēgšanu. Gāzes piegāde apkaimē savukārt atslēgta 38 tūkstošiem abonentu, tostarp 30,2 tūkstošiem privātpersonu. Pamazām, situācijai stabilizējoties, gāze tiek pakāpeniski pieslēgta – šobrīd tā pieslēgta 7800 jeb 20,5% abonentu.

Šobrīd reģionā tiek atjaunota vilcienu satiksme.

Plūdos vismaz pieci cilvēki gājuši bojā elektrības strāvas trieciena dēļ. 77 cilvēki, tostarp 13 bērni, tikuši nogādāti slimnīcā. Kopumā pēc medicīniskās palīdzības vērsušies 205 iedzīvotāji, viņu vidū – 48 bērni.

Krimskā joprojām turpinās bojā gājušo atpazīšana. Saskaņā ar amatpersonu sniegto informāciju, līdz svētdienas rītam vēl nebija atpazīti 15 bojā gājušie.

Krievijas policija jau saskārusies ar pirmajiem marodierisma gadījumiem – proti, Krimskas rajonā konstatēti septiņi gadījumi, kad vietējie iedzīvotāji, izmantojot plūdu postījumus, centušies aplaupīt appludinātos veikalus. Šobrīd policija turpina patrulēt appludinātajos pilsētu rajonos.

Jau ziņots, spēcīgas lietavas Krasnodaras novadu pārsteigušas piektdien, kad vienas dienas laikā pār apgabalu nolijusi divu mēnešu norma. Amatpersonas pieļauj, ka plūdi nesuši tik lielu postu, jo sākušies naktī, kad lielākā daļa iedzīvotāju gulējuši. Novadā applūdušas septiņas apdzīvotās vietas, tostarp Krimska, Gelendžike un citas. Dabas stihija piemeklējusi reģionu, kurā dzīvo ap 27 tūkstoši iedzīvotāju. Krievija glābšanas darbos iesaistījusi vairākus simtus glābšanas dienestu darbinieku un tehnikas vienības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits