Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pēc vērienīga remonta Maskavā atvērts Ļeņina mauzolejs

Pēc nopietniem remontdarbiem trešdien Maskavā atkal atvērts Ļeņina mauzolejs, kura pamatiem ūdens bija nodarījis bojājumus, vēsta mediji. Mauzolejā 80 gadus nebija notikuši nekādi lieli remontdarbi, pavēstīja Federālais apsardzes dienests, kas ir atbildīgs par ēku.

Atbildīgās struktūras likušas veikt remontdarbus, jo ēkas pamati bija sākuši šķiebties un tiem bojājumus bija nodarījis ūdens. Lai stabilizētu struktūru, ticis iesūknēts cements, paskaidroja dienests, norādot, ka remontdarbu laikā Ļeņina mūmija nav tikusi pārvietota.

Kaut arī mauzolejs joprojām ir populārs tūrisma objekts, arvien vairāk Krievijas iedzīvotāju atbalsta ideju, ka revolūcijas vadonis būtu jāaizvāc no mauzoleja un jāapglabā. Pēdējo reizi plašākas debates par šo jautājumu izvērsās pērn, kad Kremļa partija "Vienotā Krievija" uzsāka kampaņu par Ļeņina apbedīšanu, tomēr diskusijas drīz vien tika izbeigtas. Tobrīd 56% Krievijas iedzīvotāju piekrita idejai, ka Ļeņinu vajadzētu apglabāt, liecināja Levadas centra veiktās aptaujas dati. 31% pauda pārliecību, ka boļševiku vadoņa pīšļiem ir jāpaliek mauzolejā.

Vairākas augstas Krievijas amatpersonas jau iepriekš atbalstījušas ideju par Ļeņina apbedīšanu, tomēr prezidents Vladimirs Putins taktiski atbalstījis "status quo" saglabāšanu. Vēl decembrī viņš sacīja, ka Ļeņina mūmijas izstādīšana publiskai apskatei atbilst krievu tradīcijām, kā citus piemērus piesaucot pareizticīgo baznīcas svēto pīšļus, kas apskatāmi slavenajos klosteros Krievijā, Ukrainā un Grieķijā. Lēmums par Ļeņina mūmijas pārvietošanu tiek uzskatīts par sociāli sprādzienbīstamu, jo idejai aktīvi iebilst daudzi komunisma ideoloģijas sekotāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits