Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Porošenko: Krima no kūrorta pārvērsta par gigantisku ieroču noliktavu

Krievijas okupētā Krimas pussala šodien izskatās kā milzīga ieroču noliktava, piektdien vizītes laikā Odesā pavēstīja Ukrainas prezidents Petro Porošenko."Krima no kūrorta ir pārvērsta par gigantisku ieroču noliktavu," paziņoja Porošenko.Vienlaikus viņš pavēstīja, ka jāveido moderna Ukrainas karaflote, kura būtu spējīga sadarboties ar NATO dalībvalstu karakuģiem.

Pēc viņa teiktā, šobrīd prioritāte ir jaunu kuģu būve Ukrainā. "Tāpat kā mēs praktiski no nulles izveidojām armiju, tāpat mums ir jāveido jūras kara spēki," piebilda prezidents.Krievija pērn februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst.Krimas okupācijā tika iesaistīti karavīri bez atšķirības zīmēm, kas liecinātu par viņu piederību kādas valsts armijai. Mediji šos karavīrus sāka dēvēt par "zaļajiem cilvēciņiem". Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēlāk atzina, ka Krimā iebrukuši Krievijas karavīri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits