Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Putins: Krievija ir gatava sadarboties ar NATO

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien paziņojis, ka Krievija ir gatava sadarboties ar NATO, "lai kopīgi pretotos īstiem draudiem".

"Mēs esam atkārtoti pauduši gatavību kopīgi pretoties īstiem draudiem," Sočos sacīja Putins, kamēr NATO dalībvalstu līderi pulcējās uz samitu Lielbritānijā.

Kā piemērus šādiem draudiem, viņš minēja "starptautisko terorismu, vietējos bruņotos konfliktus" un risku, ka nekontrolēti varētu izplatīties masu iznīcināšanas ieroči.

Tajā pašā laikā Putins kritizēja NATO un Krievijas saspringtās attiecības. Viņš sacīja, ka, neskatoties uz Krievijas mēģinājumiem ierosināt konstruktīvu darba kārtību, kopš 2008.gada Krievijas sadarbība ar NATO ir faktiski nobloķēta.

Putins sacīja, ka NATO "rīkojusies neatbilstoši, lai neteiktu nepieklājīgi, neņemot vērā Krievijas intereses".

Kremļa saimnieks nekad nav slēpis savu nepatiku pret NATO paplašināšanos ar valstīm, kuras Krievija vēlējās redzēt savā ietekmes zonā.

Krievijas "pienākums ir uzskatīt NATO ekspansiju, tās militārās struktūras izvietošanu savu robežu tuvumā, par vienu no potenciālajiem draudiem mūsu valsts drošībai," sacīja Putins.

Viņš apgalvoja, ka NATO ir novecojusi un "bloka aizgājušo gadu stereotipiskā domāšana nevar būt efektīvs instruments, lai meklētu un pieņemtu efektīvus lēmumus modernās pasaules strauji mainīgajos apstākļos".

Vienlaikus Putins uzvēra, ka joprojām paļaujas uz interesēm par kopīgu drošību un mieru pasaulē.

Top komentāri

VVZ
V
Krievija faktiski sadarbojas ar NATO, jo Turcija ir NATO dalībvalsts. Un ne tik senā pagātnē Francija grasījās pārdot Krievijai MISTRAL klases karakuģus, lai tos varētu izmantot pret citām NATO valstīm. Vācija iepērk Krievijas dabasgāzi, un par saņemtajiem EURO Krievija iepērk darbgaldus ieroču industrijai un elektroniskās komponentes. Ja nebūtu NATO valstu atbalsta, krievi savus lielgabalus tēmētu caur stobru.
Kims
K
Mazais kremla punduris karteja sizofrenijas agonija, kad vins ir apjukuma tad vins nedabiski smaida un savas cuku acteles plikskina..........kremla saimnieks sak zaudet paslepnumu un izturibu...
reptilis
r
Redz,kā i caram Putinam beidzot ir uznākusi atklāsme - miers ir tas kas baro,bet nemiers postu nes:)))...,tagad ,kopā ar NATO varēs cīnīties pret patiesu problēmu -Globālo sasilšanu! Krievija veiksmīgi samazina un samazinās savu iedzīvotāju skaitu izmēģinot virs viņu galvām jaunas ieroču sistēmas....un ievedot kodolatkritumus no pūstošās Vācijas....,lai dzīvo Tautu Draudzība urā ,biedri!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits