Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Putins pēc tikšanās ar inficēto ārstu strādās attālināti

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēc tikšanās ar ārstu, kuram diagnosticēts jaunais koronavīruss, nolēmis strādāt attālināti, trešdien paziņojis Kremlis.

Maskavas Komunarkas rajona infektoloģijas slimnīcas galvenais ārsts Deniss Procenko 24.martā izrādīja slimnīcu Putinam un Maskavas mēram Sergejam Sobjaņinam, šim notikumam tiekot plaši atspoguļotam Krievijas medijos. Vēlāk tika konstatēts, ka Procenko inficējies ar jauno koronavīrusu. Viņa stāvoklis ir apmierinošs un viņš atrodas Komunarkas slimnīcā.

"Prezidents devis priekšroku šajās dienās strādāt attālināti," žurnālistiem pavēstīja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs. "Mēs īstenojam visus piesardzības pasākumus," sacīja Peskovs, piebilstot, ka Putins atrodas prezidenta rezidencē netālu no Maskavas.

Kremlis apgalvoja, ka nav pamata uztraukties par prezidenta veselību, lai gan medijos pārraidītajos video bija redzams, ka slimnīcas apmeklējuma laikā Putins runājis ar Procenko, neizmantojot sejas masku vai kādu citu aizsardzības aprīkojumu.

"Visiem, kas bija kopā ar prezidentu Komunarkā, katru dienu tiek veiktas koronavīrusa pārbaudes," sacīja Peskovs.

Jautāts, vai Putins turpina sarokoties ar satiktajiem cilvēkiem, Peskovs atbildēja, ka tagad visi, protams, distancējas.

Krievijā gandrīz 70% no 147 miljoniem iedzīvotāju noteikti stingri ierobežojumi, sākot ar Maskavu, kur visiem iedzīvotājiem jāuzturas mājās pašizolācijā.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem Krievijā ar Covid-19 vīrusu inficējušies 2777 cilvēki, no kuriem 24 ir miruši. Visvairāk inficēto ir Maskavā.

Top komentāri

Monitors
M
Cik pakalpīgi ārsts palokās Krievijas varas hierarhijā visaugstāk tikušā čekista priekšā!
Stagars
S
Paspiest roku inficētam dakterim nav tas pats, kas lidot zosu baram pa priekšu.
Itamars Toledano
Kaut nu Dievs dotu, un riebīgais izdzimtenis un urods, uz kura guļ nolādētības lāsts par simtiem noslepkavotiem ukraiņu, vienreiz nosprāgtu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits