Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Seima deputāts aicina Viļņas mēru atcelt Krievijas kultūras dienas

Lietuvas Seima deputāts no Tēvzemes savienības-Lietuvas kristīgo demokrātu partijas Mants Adomēns atklātā vēstulē vērsies pie Viļņas mēra Artūra Zuoka, aicinot viņu atsaukt Krievijas vēstniecības finansētās Krievijas kultūras dienas, kas svētdien notiks galvaspilsētas Viņģa parkā, vēsta portāls 15min.lt.

Kā uzskata deputāts, par īstiem krievu kultūras svētkiem varētu kļūt "nevis paraugfestivāls, ko dāsni finansē Krievijas vēstniecība un kas tiecas modināt Lietuvas krievu sabiedrībā neuzticību Lietuvai", bet gan tādi svētki, kuros krievu kopiena "izteiktu uzticību Lietuvai, apliecinātu solidaritāti ar Ukrainu un nosodītu Maskavas režīma noziedzīgo darbību pret brālīgo slāvu tautu".

Pēc viņa teiktā, pašreizējo Ukrainas notikumu kontekstā atļauja svinēt šīs kultūras dienas "iedragātu Lietuvas kā brīvas un suverēno Ukrainu atbalstošas valsts starptautisko reputāciju".

"Kā mēs varēsim paskatīties acīs brālīgās Ukrainas pilsoņiem, ja tai laikā, kad Ukrainā tiek izlietas brīvības aizstāvju un neapbruņotu cilvēku asinis, Lietuvas galvaspilsētā tiek svinēti agresīva režīma atbalstīti un finansēti svētki, ko pārpilda imperiālistiski un revanšistiski simboli?" savā vēstulē vaicājis Adomēns.

"Godājamais Viļņas mēr, Jūsu rokās ir Viļņas gods, un Jūsu pienākums ir to nosargāt. Aicinu rīkoties ar pilsonisku drosmi un atsaukt Krievijas kultūras dienu pasākumu Viļņā, tā vietā sarīkojot Ukrainas atbalsta dienu, kurā visi Lietuvas pilsoņi, vai nu viņi runā lietuviski, krieviski vai poliski, varēs vienoties īstos brīvības svētkos un solidarizēties ar brāļu tautu," viņš aicinājis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits