Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Neidentificēts Talibana pārstāvis sēž uz motocikla pilsētā, kuru nule okupējis grupējums

Talibi sūtīs savus pārstāvjus uz Afganistānai veltītu konferenci Maskavā

Talibi sūtīs savus pārstāvjus uz Afganistānai veltītu starptautisku konferenci Maskavā, otrdien paziņojuši talibi.

Maskava svētdien paziņoja, ka 9.novembrī rīkos starptautisku konferenci par situāciju Afganistānā, lai apspriestu veidus, kā atdzīvināt miera sarunas starp Kabulu un talibiem.

Talibi sociālos medijos publiskotā paziņojumā norādījuši, ka sūtīs uz konferenci augsta līmeņa pārstāvjus no sava politiskā biroja Katarā.

"Šī konference nav par sarunām ar kādu konkrētu pusi, drīzāk tā ir konference par visaptverošu diskusiju sarīkošanu, lai atrastu miermīlīgu risinājumu Afganistānas situācijai un pārtrauktu amerikāņu okupāciju," paziņoja talibu preses pārstāvis Zabilhulla Mudžahids.

Talibi pagājušajā mēnesī pieņēma darbā savā politiskajā birojā Katarā piecus bijušos Gvantanamo ieslodzītos, kas 2014.gadā tika apmainīti pret ASV karavīru Bovu Bergdālu.

Viņiem ir dotas pilnvaras runāt par mieru, ziņu aģentūrai AFP atklāja kāds informēts avots talibu rindās.

Afganistānas Augstā miera padome, kura atbild par samierināšanās centieniem ar kaujiniekiem, paziņojusi, ka sūtīs delegāciju uz Maskavu.

Krievija uz konferenci uzaicinājusi arī ārlietu ministru vietniekus no Ķīnas, Indijas, Irānas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Pakistānas, Tadžikistānas, Turkmenistānas un Uzbekistānas, kā arī īpašos pārstāvjus no citām valstīm, ieskaitot ASV.

Maskava sākotnēji plānoja sarīkot konferenci jau septembrī, bet pasākums tika atlikts, jo Kabula uzstāja, ka šo procesu jāvada Afganistānai.

Konference notiks saspringtā laikā. Jaunieceltais ASV miera sūtnis Zalmajs Halilzads cenšas pārliecināt talibus piekrist miera sarunām un pastāv bažas, ka Krievijas organizētā konference var izjaukt šos centienus.

ASV valdības izveidotais Afganistānas Rekonstrukcijas ģenerālinspektora birojs (SIGAR) pagājušajā nedēļā ziņoja, ka talibu kaujinieki zaudē kontroli pār apgabaliem Afganistānā. Vienlaikus vietējie drošības spēki cietuši rekordlielus dzīvā spēka zaudējumus, panākot minimālu vai nekādu progresu cīņā pret talibiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits