Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Turcija nodod Krievijai notriektā Su-24 pilota līķi

Turcija paziņojusi, ka atguvusi no nemierniekiem Sīrijā nogalinātā Krievijas gaisa spēku pilota mirstīgās atliekas un tās tiek nodotas Krievijas pusei, vēsta Reuters. Apakšpulkvedis Oļegs Peškovs tika nošauts no zemes, laižoties ar izpletni pēc katapultēšanās, kad Turcijas gaisa spēku lidmašīna notrieca Krievijas militāro lidmašīnu. Otrs Krievijas lidotājs kapteinis Konstantīns Murahtins veiksmīgi nolaidās, un viņu no nemiernieku kontrolētās teritorijas Sīrijā izglāba Krievijas specvienības karavīri, kurus atbalstīja Sīrijas valdības spēku karavīri.

Turcija apgalvo, ka Krievijas lidmašīna bija ielidojusi Turcijas teritorijā, Krievija to joprojām noliedz. Turcijas premjerministrs Ahmets Davutoglu paziņoja, ka nogalinātā pilota ķermenis tiekot uzglabāts saskaņā ar pareizticīgo tradīcijām, un jau svētdien to bija paredzēts nodot Krievijas militārajam atašejam Turcijas dienvidos.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins sestdien parakstīja rīkojumu par sankciju noteikšanu pret Turciju. Tas paredz atbilstoši valdības sarakstam aizliegt preču importu no Turcijas, aizliegt vai ierobežot Turcijas uzņēmumu darbību vai pakalpojumu sniegšanu Krievijas teritorijā, aizliegt nodarbināt Turcijas pilsoņus Krievijas teritorijā no 2016. gada 1. janvāra.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 30.novembra avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits