Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zelenskis aicina eiropiešus ar "kaujas pieredzi" doties palīgā Ukrainai

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis piektdien aicināja Eiropas valstu pilsoņus ar "kaujas pieredzi" ņemt rokās ieročus un aizstāvēt Ukrainu pret Krievijas uzbrukumu, vienlaikus kritizējot Rietumvalstis par pārāk lēnu palīdzības sniegšanu.

Zelenska dramatiskais palīgā sauciens izskanējis, Krievijas karaspēkam tuvojas Ukrainas galvaspilsētai. Tiek ziņots, ka dažas krievu vienības jau sasniegušas pilsētas ziemeļu rajonus.

"Ja tev ir kaujas pieredze Eiropā un nevēlies nolūkoties uz politiķu neizlēmību, vari doties uz mūsu valsti un pievienoties mums Eiropas aizsardzības cīņā, kur tas pašlaik ir ļoti nepieciešams," videoaicinājumā paudis Zelenskis.

Otrajā Krievijas uzbrukuma dienā Zelenskis arī aicināja eiropiešus "pieprasīt savām valdībām, lai Ukraina saņem vairāk finansiālas, vairāk militāras palīdzības".

44 gadus vecais Ukrainas līderis, kurš nomainījis uzvalku pret armijas formastērpu, norādīja, ka Rietumi nesteidzas palīdzēt Ukrainai cīņā pret Krievijas iebrukumu.

"Kā jūs aizstāvēsieties, ja tik lēni palīdzat mums Ukrainā?" viņš retoriski jautāja.

"Valsts institūcijas Eiropā nesteidzas ar patiešām stingriem lēmumiem," piebildis Ukrainas prezidents, pieprasot Eiropai "nekavējoties rīkoties".

"Eiropai pietiek jaudas, lai apturētu šo agresiju," uzsvēris Ukrainas prezidents.

"Vīzu atcelšana Krievijas pilsoņiem? Izslēgšana no [starptautiskās maksājumu sistēmas] SWIFT? Pilnīga Krievijas izolācija? Vēstnieku atsaukšana? Naftas embargo? Gaisa telpas slēgšana? Šodien tam visam ir jābūt galdā," Zelenskis uzskaitījis iespējamos pasākumus.

Rietumvalstis ir noteikušas plašas sankcijas Krievijai, tās oligarhiem, bankām un uzņēmumiem, tomēr pagaidām nav izslēgušas Krieviju no SWIFT. Vienlaikus Eiropas Savienība sola jaunas sankcijas.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzbrukumu Ukrainai sāka agri ceturtdienas rītā, bet piektdien Krievijas spēki tuvojas Kijevai no ziemeļiem un austrumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits