Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ziedojums Saulainām dienām - ēkas izpētes veidā

Turpinās labdarības akcijas Saulainas dienas jaunais projekts - Vecāku mājas izveide Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā - un firma Melns un balts tam ir ziedojusi, tikai nevis naudā, bet graudā - veikusi ēkas pirmsprojekta apsekošanu. Tā ir jāveic, lai varētu turpināt pārbūves projekta tehnisko izstrādi, lai zinātu, ko vispār ar šo ēku var darīt.

Firmas Melns un balts speciālisti atsedza ēkas pamatus, koka sienās ar kontrolurbumiem pārbaudīja koka sastāvu, pārbaudīti tika arī visi jumta pārsegumi. Pārbaudes rezultātā tika iegūtas gan labas, gan sliktas ziņas. "Vienā teikumā varētu teikt, ka ēkas stāvoklis ir diezgan bēdīgs," par apsekošanas rezultātiem stāsta firmas Melns un balts projektu vadītājs Gatis Deņisovs. "Ēka nav pirmā svaiguma. Tās koka konstrukcijas laika gaitā ir stipri sabojājušās, jumts ir tecējis, tāpēc dažas sienas stipri ir sapuvušas. Starpsienas izpuvušas tik stipri, ka knapi turas kopā. Ja ēka būtu pienācīgi apsaimniekota, tā droši vien būtu labākā stāvoklī, taču tā nav bijusi apsaimniekotāja prioritāro objektu skaitā. Tāpēc jumts ir tecējis gadiem ilgi, no tā arī radušies pārējie defekti. Toties ēkas pamati ir spēcīgi, to gan var teikt. Tas tāpēc, ka, ēku ceļot, te ir bijis iecerēts pagrabs." Galīgais ziņojums par ēkas tehnisko stāvokli būs aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits