Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Afganistānas valdība atbrīvojusi vēl 100 ieslodzītos talibus

Afganistānas valdība ceturtdien atbrīvojusi vēl 100 ieslodzītos talibus, paziņojis Afganistānas Nacionālās drošības padomes preses pārstāvis Džavids Faisals.

Valdība jau trešdien atbrīvoja 100 talibu ieslodzītos pēc tam, kad talibi otrdien atsauca uz Kabulu nosūtīto delegāciju, kurai ar Afganistānas valdību bija jāapspriež gūstekņu apmaiņas jautājums.

Talibi pārmeta valdībai, ka tā tīšām novilcina gūstekņu apmaiņas procesu.

ASV un talibu februāra beigās parakstītā vienošanās par ASV karaspēka izvešanu no Afganistānas cita starpā paredz, ka Afganistānas valdība atbrīvo 5000 gūstā esošo talibu, savukārt talibi atbrīvos 1000 valdības puses cilvēku, un pēc tam talibi sāks miera sarunas ar Afganistānas valdību.

Sākotnēji tika plānots, ka pirmā ieslodzīto daļa tiks atbrīvota līdz 10.martam, bet process aizkavējās.

Talibi vēl nav reaģējuši uz 200 ieslodzīto talibu atbrīvošanu, ko vakar un šodien īstenojusi valdība, un nav zināms, vai talibi atbrīvos kādus valdības puses cilvēkus.

Valdība ir paziņojusi, ka atbrīvos 1500 ieslodzītos talibus pirms miera sarunu sākuma, bet talibi uzstāj, ka jāatbrīvo visi 5000.

Otrdien augsta ranga Afganistānas amatpersona atklāja, ka talibi sarunās uzstājuši, lai tiek atbrīvoti arī 15 talibu komandieri, kuri bijuši iesaistīti noziegumos pret cilvēci. Amatpersona uzsvēra, ka valdība šos cilvēkus nevar atbrīvot.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits