Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ĀM aicina Latvijas valstspiederīgos bez pamatotas vajadzības neapmeklēt Libānu

Ņemot vērā pieaugošos drošības riskus Tuvo Austrumu reģionā, kas atstāj negatīvu ietekmi arī uz drošības situāciju Libānā, ĀM brīdina Latvijas valstspiederīgos bez pamatotas vajadzības neapmeklēt Libānu, jo īpaši valsts dienvidu reģionus.

Kā aģentūru LETA informēja ĀM, nestabilā sociālekonomiskā un politiskā situācija Libānā, kas būtiski pasliktinājusies pēc 2020.gada 4.augustā Beirūtas ostā notikušā sprādziena, ĀM aicina ceļotājus rūpīgi sekot situācijas attīstībai valstī.

ĀM skaidro, ka drošības situācija Libānā var strauji mainīties. Pastāv drošības situācijas eskalācijas riski, īpaši valsts pierobežas reģionos ar Sīriju un Izraēlu.

Tāpat valstī pastāv arī augsti terorisma draudi, kas var skart Libānas drošības iestādes, kontroles punktus, kā arī vietas, kuras apmeklē ārzemnieki - viesnīcas, restorānus, tūristu apskates objektus, tirdzniecības centrus un lielveikalu ķēdes.

ĀM aicina ceļotājus sekot notikumu attīstībai un izvairīties no dalības protestos un demonstrācijās. Situācijas pasliktināšanās gadījumā pastāv iespēja, ka tiek mainīti lidmašīnu ielidošanas un izlidošanas laiki.

ĀM stingri aicina neapmeklēt Beirūtu, palestīniešu bēgļu nometnes, pilsētas piecu kilometru attālumā no Sīrijas pierobežas, kā arī šādas teritorijas un pilsētas: Alharmalu, Arsālu, Akāru, Bālbeku, Rās Bālbeku, Kā, Labua un Nahla. Tāpat nevajadzētu apmeklēt rajonus Libānas ziemeļu daļā, kas ir uz ziemeļiem no Tripoles dienvidu robežas, Bikā ieleju uz austrumiem no Bālbekas-Alharmalas lielceļa līdz Sīrijas robežai un uz austrumiem no galvenā ceļa caur Rajākai (Rayak), apbraucot Masnā, Rāšiju, Hāsibiju, Maržajūnu un Alhijāmu.

Tāpat ĀM stingri iesaka nedoties uz Beirūtas dienvidu priekšpilsētām, kas atrodas uz austrumiem no ceļa uz lidostu jeb uz dienvidiem no sporta stadiona līdz lidostai un uz austrumiem no galvenā lielceļa uz lidostu, tostarp Gubairī, Šujāhu, Hārat Hreiku, Burž Albarāžnī, Lailakī, Ruaisu un Mraiji.

ĀM stingri aicina neapmeklēt arī Beirūtas dienvidu priekšpilsētas, kas atrodas uz rietumiem no ceļa uz lidostu līdz Vidusjūras krastam un uz dienvidiem no Adnāna Alhakīma ceļa līdz Abāsa Almūsauī ceļam. Tāpat ministrija aicina neapmeklēt Bekā ieleju, kas atrodas uz rietumiem no Bālbekas-Alharmalas lielceļa, Saidas pilsētu un vietas, kas atrodas uz dienvidiem no Lītānī upes.

ĀM aicina ņemt vērā, ka valstī nav atļauts fotografēt militārus objektus, par to var tikt piespriests cietumsods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits