Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

ANO Cilvēktiesību padome nolemj izmeklēt situāciju Austrumgutā

ANO Cilvēktiesību padome (UNHRC) pirmdien uzdevusi steidzami izmeklēt situāciju Sīrijas nemiernieku kontrolētajā Austrumgutas anklāvā un pieprasījusi nekavējoties nodrošināt iespēju piegādāt humāno palīdzību šim rajonam.

Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam lojālie spēki ar Krievijas aviācijas atbalstu 18.februārī sāka uzbrukumu Austrumgutai, kas ir pēdējais lielais nemiernieku bastions pie galvaspilsētas Damaskas.

Lēsts, ka aplenkumā atrodas apmēram 400 000 cilvēku un uzlidojumos, artilērijas apšaudēs un raķešu triecienos kopš 18.februāra nogalināti vairāk nekā 700 civiliedzīvotāji, tostarp vismaz 166 bērni, liecina aktīvistu apkopotā informācija.

UNHRC pirmdien ar 29 balsīm par un četrām pret nobalsoja par rezolūciju, kurā aicināts nekavējoties veikt visaptverošu un neatkarīgu izmeklēšanu par situāciju Austrumgutā. 14 UNHRC valstis no balsošanas atturējās.

ANO svētdien paziņoja, ka plāno pirmdien ar 46 kravas mašīnām piegādāt rajonam humāno palīdzību - galvenokārt medikamentus un pārtiku aptuveni 27 500 cilvēkiem. Taču vardarbības uzliesmošana apdraudēja humānās palīdzības piegādi un tā tika atlikta.

ANO Humāno jautājumu biroja pārstāvis sakariem ar presi Jenss Lerke sacīja, ka ANO ir gatava piegādāt palīdzību, tiklīdz apstākļi to atļaus.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

Top komentāri

Ass
A
Nu nevar tos nemierniekus ASV savaldīt un bail tam ANO līst pie nemierniekiem ar pārtiku.Ja nemierus būtu provocējusi valdibas spēki tad nets būtu pilns ar bildēm,bet kurs tad īsti neļauj piegādāt hum. palīdzību un kapec caur Krievijas un Sīrijas organizētajiem koridoriem neviens civilais no aplenkuma nedodas prom?
Ja
J
Tas ir pareizais lēmums. UZ VIETAS DELEGACIJU un delegācija no abām pusēm.un galvenais lai paliek dzivi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits