Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

ASV aicina izveidot jaunu ANO komisiju Sīrijas ķīmisko uzbrukumu izmeklēšanai

ASV pirmdien aicināja ANO Drošības padomi izveidot jaunu, neatkarīgu komisiju ķīmisko ieroču uzbrukumu izmeklēšanai Sīrijā, šādi reaģējot uz ziņām par Sīrijas nemiernieku teritorijā notikušo uzbrukumu ar hlora gāzi, kurā dzīvību zaudējuši vismaz 48 cilvēki.

Vašingtona padomē izplatījusi rezolūcijas projektu, kas paredz izveidot neatkarīgu ANO komisiju, lai noskaidrotu atbildīgos par uzbrukumu ar indīgo gāzi, liecina dokuments, kas nonācis ziņu aģentūras AFP rīcībā.

Palīdzības organizācijas sestdien paziņoja, ka Sīrijas valdības spēki uzbrukumā nemiernieku kontrolētajai teritorijai Austrumgutā, netālu no Damaskas, izmantojuši ķīmiskos ieročus, un uzbrukumā Dumas pilsētā dzīvību zaudējuši vairāki desmiti cilvēku.

Sīrijas režīms un Krievija noliegušas ziņas par ķīmisko uzbrukumu, savukārt ASV prezidents Donalds Tramps iepriekš paziņojis, ka par ķīmisko uzbrukumu Sīrijā būs jāmaksā augsta cena, un nodēvēja Sīrijas prezidentu Bašāru el Asadu par dzīvnieku. Eiropas Savienība nosodījusi ķīmisko uzbrukumu un aicinājusi Sīrijas režīma atbalstītājas Krieviju un Irānu izmantot savu ietekmi, lai nepieļautu šādu uzbrukumu atkārtošanos.

Pilsoņu karš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits