Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina
"Krievijas nerēķināšanās ar civiliedzīvotāju upuriem nav cienīga valstij, kura vēlas pretendēt uz superlielvaras statusu"

ASV ģenerālis: Krievija karu Sīrijā izmantoja kā šaušanas treniņu

ASV armijas komandieris Eiropā ģenerālleitnants Bens Hodžs veltījis pārmetumus Krievijai, ka tā konfliktu Sīrijā pārvērtusi šaušanas treniņā, demonstrējot spējas, reālā vidē pārbaudot ieročus, kuru lietošanu konkrētā taktiskā situācija nepieprasīja, vēsta BBC.

"Tas, ko mēs redzam Sīrijā [no Krievijas puses], neapšaubāmi ir spēju demonstrēšana, pielietojot tādus ieročus, kādus nav nepieciešams lietot," kritizējis Hodžs. Ģenerālleitnants norādījis, ka "Krievijas nerēķināšanās ar civiliedzīvotāju upuriem nav cienīga valstij, kura vēlas pretendēt uz superlielvaras statusu".

Krievijai pārmesta smago ieroču lietošana civiliedzīvotāju apdzīvotos rajonos. Kremlis turpina noliegt, ka Krievijas bruņoto spēku operāciju rezultātā iet bojā civiliedzīvotāji.

Ceturtdien Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu informējis, ka Krievijas gaisa spēku uzlidojumos Sīrijā esot nogalināti 35 tūkstoši kaujinieku.

Jāatgādina, ka tieši Krievijas aviācijas atbalsts palīdzēja Sīrijas prezidenta Bašāra el Asada režīma spēkiem salīdzinoši neilgā laikā atkarot no opozīcijas kaujiniekiem Alepo, kas nemiernieku kontrolē bija četrus gadus. Pēc sadursmju beigām uzsākta evakuācija, un ceturtdien Alepo austrumu kvartālus ar autobusiem un automašīnām pamet pēdējie daži tūkstoši neevakuēto civiliedzīvotāju un kaujinieku.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits