Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Krievijas militāristi apgalvojuši, ka mērķos neuzsprāgušo koalīcijas spēku Tomahawk raķešu izpēte palīdzēšot uzlabot Krievijas arsenālu

ASV par Kremļa rīcībā it kā nonākušām Tomahawk raķetēm: Kārtējā Krievijas dezinformācija

Krievijas valsts kontrolētā ziņu aģentūra RIA Novosti paziņojusi, ka pēc ASV trieciena pa vairākiem objektiem Sīrijā, atbildot uz aizdomām par Bašāra el Asada spēku realizētu uzbrukumu ar ķīmiskajiem ieročiem, vairākas Tomahawk spārnotās raķetes neesot eksplodējušas un nonākušas Krievijas ekspertu rokās, kas nu palīdzēšot izstrādāt labākus viedo raķešu bloķēšanas mehānismus. ASV Krievijas puses pausto noraida kā "klasisku dezinformāciju".

Krievijas militārā aprīkojuma ražotājs KRET (Концерн Радиоэлектронные технологии jeb Radioelektronisko tehnoloģiju koncerns) nu izpētot amerikāņu Tomahawk raķetes, kas esot atvestas no Sīrijas.

"Zinot visus raķešu parametrus, mēs spēsim vēl efektīvāk bloķēt un neitralizēt šīs raķetes visās to lidojuma fāzēs," apgalvojis KRET pārstāvis Vladimirs Mikhejevs.

Divas nedēļas pēc tam, kad ASV, Lielbritānija un Francija deva koordinētu triecienu pa ar Sīrijas ķīmisko ieroču programmu saistītiem objektiem, kopumā raidot 105 raķetes, Krievija publiski demonstrēja fragmentus, kas esot no neeksplodējušām Tomahawk raķetēm.

"Dažas no raķetēm nesasniedza savus mērķus, acīmredzami tehnisku kļūmju dēļ, tādējādi apdraudot arī civilos objektus," toreiz apgalvoja pulkvežleitnants Sergejs Rudskojs, Krievijas Ģenerālštāba Galveno operāciju direktorāta vadītājs. "Fragmentus izpēta Krievijas eksperti. Rezultāti ļaus uzlabot Krievijas ieročus."

Tikmēr Pentagons šos apgalvojumus nodēvējis par kārtējo piemēru Krievijas veiktajai dezinformācijas kampaņai.

"Šis ir vēl viens piemērs Krievijas dezinformācijas kampaņai ar nolūku novērst uzmanību no Krievijas morālās līdzatbildības Asada režīma pastrādātajos noziegumos un civiliedzīvotāju slaktēšanā Sīrijas rietumos," raidorganizācijai CNBC trešdien Kremļa apgalvojumus komentēja Pentagona preses pārstāvis Irākas un Sīrijas jautājumos Ēriks Pahons. Viņš uzsvēra - ja neskaita Krievijas valsts kontrolēto mediju publikācijas, nav pilnīgi nekādu citu pierādījumu, ka Kremļa apgalvojumi būtu patiesi.

"Šis, visticamāk, ir vēl viens propagandas dūmu aizsegs, lai novērstu uzmanību no būtiskā prolēmjautājuma - Sīrijā Asada režīms ar Krievijas atbalstu slaktē nevainīgus civiliedzīvotājus," izteicās Pentagona runasvīrs.

Top komentāri

Ih tam ņetu!
I
Tiecēt krieviem, sevi necienīt!
Ezis
E
ASV 100% nevar zināt - ir vai nav Tomahawk nonācis pie krieviem. Arī, ja tā ir dezinformācija, tad tā katrā ziņā ir izdevusies :)
Jeņķi melokā zirgi?
J
Jeņķi mums grib iestāstīt, ka 101 viņu raķete trāpījusi pilsētā izvietotās ķimisko ieroču noliktavās, bet pilsētā neviens cilvēks vaoi dzīvnieks nezin kapēc nav pat saindējies! Un kur var atrast tadus idiotus, kas tam ticēs?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits