Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baidens sāk vizīti Tuvajos Austrumos

ASV prezidents Džo Baidens trešdien devies uz Izraēlu, iesākot savu vizīti Tuvajos Austrumos, kuras galvenais mērķis ir pārliecināt Persijas līča valstis palielināt naftas ieguves apjomus un normalizēt Izraēlas un Saūda Arābijas attiecības.

Divas dienas Baidens aizvadīs Jeruzalemē, kur tiksies ar izraēliešu amatpersonām, bet piektdien viņš dosies uz Rietumkrastu, lai tiktos ar palestīniešu pašpārvaldes prezidentu Mahmudu Abasu.

Pēc tam ASV prezidents ar tiešo lidojumu dosies uz Džidu, lai tiktos ar Saūda Arābijas amatpersonām un piedalītos Persijas līča valstu samitā.

ASV amatpersonas norāda, ka Baidena pirmā vizīte Tuvajos Austrumos, atrodoties prezidenta amatā, varētu veicināt attiecību normalizāciju starp Izraēlu un Saūda Arābiju, kas abas ir Vašingtonas sabiedrotie reģionā.

Baidena vizītes mērķis ir veicināt Tuvo Austrumu stabilitāti, padziļināt Izraēlas integrāciju reģionā, mazināt Irānas ietekmi un radīt pretsvaru agresīvajai Krievijas un Ķīnas politikai, norāda Vašingtona.

Tikmēr iekšpolitiski Baidens izjūt spiedienu panāktu straujā naftas cenu kāpuma apturēšanu, pārliecinot sabiedrotās Persijas līča valstis palielināt naftas ieguves apjomus, kas palīdzētu samazināt benzīna cenas ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits