Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

ES līderi pauž atbalstu Erdogana režīmam

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks un Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers, reaģējot uz militārā apvērsuma mēģinājumu Turcijā, sestdien izteikuši atbalstu prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana valdībai un aicinājuši nekavējoties atgriezties pie normālas kārtības.

"Spriedze un problēmas Turcijā nevar tikt atrisinātas ar ieročiem," žurnālistiem norādīja Tusks, kas ieradies Mongolijā, lai piedalītos Āzijas un Eiropas samitā. "Militārajiem apvērsumiem modernajā Turcijā nav vietas. Demokrātijai un likuma varai nav alternatīvas."

Iepriekš jau tika izplatīts Tuska, Junkera un ES ārlietu dienesta vadītājas Federtikas Mogerīni kopīgais paziņojums, kurā Ankara aicināta nekavējoties "atjaunot konstitucionālo kārtību".

"Turcija ir svarīgs Eiropas Savienības partneris. ES pilnībā atbalsta demokrātiski ievēlēto valdību, valsts institūcijas un likuma varu," teikts paziņojumā.

Tusks preses konferencē tomēr atzina, ka ir "pāragri izteikt pieņēmumus" par apvērsuma mēģinājuma sekām.

"Galvenais jautājums ir, kāda Turcija iznāks no šīs krīzes," uzsvēra Eiropadomes prezidents, piebilstot, ka tas, kā Ankara risinās apvērsuma sekas, būs izšķiroši "ne tikai Turcijai, bet visam reģionam un, protams, ES un Turcijas attiecībām".

Tusks norādīja, ka ES cer saglabāt Turciju kā savu partneri.

Sagaidāms, ka situācija Turcijā būs svarīgākais jautājums, kas tiks apspriests pirmdien paredzētajā ES dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits