Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Francija: Triecienos iznīcināta liela daļa Sīrijas ķīmisko ieroču

Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns sestdien paziņojis, ka naktī veiktajos raķešu triecienos iznīcināta "liela daļa" Sīrijas valdības ķīmisko ieroču krājumu.

"Liela daļa tās ķīmiskā arsenāla ir iznīcināta," uzstājoties televīzijas kanālā BFM, pavēstīja Ledriāns. "Pagājušās nakts triecienos iznīcināts daudz."

Viņš arī paziņoja, ka Francijas rīcībā esot "pārliecinoša izlūkošanas informācija", kas liecina, ka Sīrijas prezidents Bašars al Asads ir atbildīgs par pagājušās nedēļas nogales ķīmisko uzbrukumu Dūmā, kurā gāja bojā vismaz 40 cilvēki.

Ministrs arī uzsvēra, ka ķīmisko ieroču pielietošana ir "sarkanā līnija", kuru nedrīkst pārkāpt, brīdinot, ka atkārtotas to pielietošanas gadījumā sekos jauni raķešu triecieni.

"Tomēr domāju, ka [Asads] ir guvis mācību," piebilda Ledriāns.

Kā ziņots, ASV, Francijas un Lielbritānijas bruņotie spēki sestdienas rītā deva raķešu triecienus Sīrijas armijas bāzēm un ķīmisko pētījumu centriem, tādējādi sodot prezidenta Bašara al Asada režīmu par iespējamo ķīmisko ieroču pielietošanu pret nemierniekiem.

Top komentāri

melnais humors
m
Franči centīgi melo paši sev. :-D
Nu gan
N
TAS msje nu galīgi murgo.Ja uz ķīmisko noliktavu uzvel bumbas,raketes, tad pēc manas saprašanas vis iet pa gaisu,visā apkartne ,cilvēki uttsaindeti. TAD jau franču msje ir noziedznieks. Vai es ko nesaprotu. Kur tad palika tie ķīmiskie ieroči?Bet varbūt tur nekā arī nebija,tādēļ koku pēc mēra bumbas.
ļuļa
ļ
prātiņ nāc mājās, cik stulbam ir jābūt, lai ticētu, ka ķīmisko (ĶĪMISKO!!!!) ieroču krātuves iznīcina ar gaisa triecieniem vai vispār jebkāda veida spridzināšanu! ja tur tie ieroči bija, tad francūži ir noziedznieki pret cilvēci, jo uzspridzinot ķīmisko ieroču noliktavas pusi sīrijas apindēs, savukārt, ja tur ieroču nav, tad uzbrucēji tāpat ir noziedznieki pret cilvēci, jo ir iebrukuši neatkarīgā valstī ar demokrātiski vēlētu valdību bez ANO piekrišanas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits