Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izraēlas armija paziņo, ka Hamas tur Gazā 199 Izraēlā sag ūst ītos ķīlniekus

Izraēlas Aizsardzības spēki paziņojuši, ka ir apkopota informācija par 199 cilvēkiem, ko islāmistu organizācijas Hamas kaujinieki sagūstīja iebrukuma laikā Izraēlā aizpagājušajā nedēļā un pašlaik tur ķīlniekos Gazas joslā. Izraēlas pārstāvji esot sazinājušies ar šo cilvēku ģimenēm.

Līdz šim Izraēlas armija ziņoja par 155 ķīlniekos sagūstītajiem.

Netiek ziņota oficiāla informācija par sagūstīto pilsonību. BBC vēsta, ka ķīlnieku vidū esot vismaz 13 bērni un vismaz astoņi cilvēki vecumā virs 60 gadiem, ieskaitot divus, kuri ir vecāki par 80 gadiem.

Apvienotās Karalistes ārlietu ministrs Džeimss Kleverlijs svētdien paziņoja, ka ķīlnieku vidū varētu būt līdz 10 britu pilsoņu. ASV paziņoja, ka ķīlnieku vidū esot vairāki ASV pilsoņi, par pazudušiem pēc iebrukuma tiek uzskatīti 13.

Taizemes valdība pavēstījusi, ka ķīlniekos Gazā atrodas 17 šīs valsts pilsoņi. Par 13 pilsoņu pazušanu pēc kaujinieku iebrukuma Izraēlas teritorijā ziņoja Francijas valdība. Valdības apstiprinājušas, ka ķīlnieku vidū esot arī astoņi Vācijas, divi Meksikas un viens Krievijas pilsonis. Taču esot zināms, ka nolaupīto vidū ir vēl arī citu valstu pilsoņi.

Hamas paziņojusi, ka ķīlnieki ir izvietoti slepenās vietās un tuneļos Gazas joslas teritorijā. Pagājušās nedēļas sākumā Hamas piedraudēja sākt nogalināt ķīlniekus, ja Izraēla triecienos sagraus kādas dzīvojamās mājas Gazas joslā bez iepriekšēja brīdinājuma.

Izraēla tikmēr turpinājusi triecienus pa Hamas mērķiem Gazas joslā, gatavojoties plānotajam sauszemes iebrukumam, par kura mērķi ir pasludināta Hamas pilnīga iznīcināšana.

Gazas Veselības ministrija pirmdien ziņoja, ka Izraēlas gaisa triecienos bojā gājušo skaits jau pārsniedzis 2750. Vairāk nekā 9700 cilvēku guvuši ievainojumus, vēsta AFP.

ANO Palestīniešu bēgļu aģentūra paziņojusi, ka vairāk nekā miljons iedzīvotāju pagājušajā nedēļā pametuši savas mājas Gazas joslā. Ap 500 tūkstošiem, kas ir gandrīz ceturtā daļa Gazas joslas iedzīvotāju, patvērušies ANO pārraudzībā esošo skolu un citu objektu teritorijās. Taču arī tur sāk pietrūkt pat ūdens. ANO humānās palīdzības birojs pirmdien vēstīja, ka degvielas ģeneratoru darbināšanai Gazas slimnīcās pietikšot tikai 24 stundām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits