Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izraēlas spēki veic militāru operāciju Gazas joslas lielākajā slimnīcā

Pasaules Veselības organizācija izteikusi īpašas bažas par Izraēlas aizsardzības spēku vakar sākto militāro operāciju Gazas joslas lielākās Šifas slimnīcas teritorijā. Izraēla paziņojusi, ka spiesta veikt militāras operācijas slimnīcās, jo tās, īpaši tuneļus zem tām, patvērumam un ieroču glabāšanai izmanto islāmistu organizācijas Hamās kaujinieki.

Aculiecinieki pavēstīja BBC, ka naktī Šifas slimnīcas teritorijā iebraukuši vismaz seši Izraēlas tanki un ieradušies vairāk nekā 100 karavīru. Daļa no viņiem iegājuši neatliekamās palīdzības nodaļas ēkā, kliedzot arābu valodā, lai visi paliek uz vietas un nekustas.

Izraēlas aizsardzības spēki divos naktī pēc vietējā laika paziņoja, ka sāk "precīzi mērķētas operācijas pret Hamās atsevišķā Šifas slimnīcas teritorijas daļā, balstoties uz izlūkošanas informāciju". Ierakstā X Izraēlas armija uzsvēra daudzkārt atgādināto – tas, ka Hamās turpina izmantot Šifas slimnīcu militāriem mērķiem, apdraud tās starptautiskajos likumos noteikto aizsardzības statusu. Aizsardzības spēki aicināja "slimnīcā izvietotos Hamās teroristus nekavējoties padoties".

Izraēlas aizsardzības spēku runasvīrs pulkvežleitnants Pīters Lerners intervijā CNN salīdzināja Šifas slimnīcu ar Hamās "pukstošo sirdi": "Mūsu mērķis ir meklēt Hamās, vienalga, kur viņi slēpjas. Un slimnīcas teritorija ir viņu kaujas operāciju centrālais mezgls, iespējams, pat pukstošā sirds un pat gravitācijas centrs." Viņš arī apgalvoja, ka Izraēlas karavīri ir centušies evakuēt cilvēkus no slimnīcas, piegādāt tai degvielu un zīdaiņu inkubatorus, jo Gazas cilvēki neesot Izraēlas ienaidnieki, bet Hamās gan.

ASV otrdien pirmo reizi paziņoja, ka atbilstoši tās rīcībā esošajai izlūkinformācijai zem Šifas slimnīcas ir izvietots Hamās komandcentrs. Hamās kategoriski to noraidīja un uzsvēra, ka ASV izlūkdienesta paziņojums devis zaļo gaismu Izraēlai sākt uzbrukumu slimnīcai.

Aculiecinieks, kurš vakar atradās Šifas slimnīcā, intervijā BBC stāstīja, ka Izraēlas karavīri skaļruņos pavēlējuši visiem vīriešiem vecumā no 16 līdz 40 gadiem iznākt pagalmā no slimnīcas ēkām, izņemot ķirurģijas un neatliekamās palīdzības nodaļas. Karavīri arī uzstādījuši metālmeklēšanas ierīci, liekot iznākušajiem vīriešiem iziet caur to. Daļa karavīru pārbaudījuši slimnīcas telpas, izprašņājot gan mediķus, gan pacientus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits