Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izraēlas uzlidojumos Libānai nogalināti deviņi cilvēki

Izraēlas uzlidojumos Libānas dienvidos trešdien nogalināti deviņi cilvēki, tai skaitā septiņi civiliedzīvotāji, vēstīja oficiāli Libānas ziņu avoti.

Savukārt Izraēlas armija paziņoja, ka viens tās karavīrs nogalināts raķešu apšaudē no Libānas teritorijas. 

Trešdienas vakarā četri civiliedzīvotāji no vienas ģimenes, tai skaitā divas sievietes, zaudēja dzīvību Izraēlas uzlidojumā dzīvojamai ēkai Nabatijas pilsētā. "Iemītniekiem dzīvoklī, pret kuru bija vērsts uzbrukums, nav nekādas saistības ar [kaujinieku grupējumu] "Hizbollah"," sacīja ziņu avots Libānas drošības spēkos.

Libānas valsts ziņu aģentūra NNA pirms tam ziņoja, ka Izraēlas kara lidmašīnas uzbrukušas namam Savanas pilsētā Libānas dienvidos, nogalinot trīs cilvēkus no vienas ģimenes. Nogalinātie bija kāda sīriete ar divus gadus vecu bērnu un 13 gadus vecu audžubērnu.

Citā Izraēlas uzbrukumā Adšitas ciemam tika nogalināts viens cilvēks, kuru "Hizbollah" atzina par savu kaujinieku, un ievainoti 10 cilvēki. Šajā uzbrukumā tika sagrauta ēka un nodarīti ievērojami postījumi tās tuvumā.

"Hizbollah" paziņoja, ka trešdien citā vietā Libānas dienvidos tika nogalināts vēl viens šī grupējuma kaujinieks.

Izraēlas armija paziņoja, ka tās seržants Omers Sarahs Bendžo 20 gadu veumā tika nogalināts raķetes triecienā, kas tika palaista no Libānas teritorijas uz bāzi Izraēlas ziemeļos.

Izraēlas iznīcinātāji veica uzlidojumus vairākiem ""Hizbollah" terora mērķiem" Libānas dienvidos, tai skaitā Adšitā un Savanā, paziņoja Izraēlas armija.

Izraēlas armija trešdien bija paziņojusi, ka tās iznīcinātāji sākuši uzlidojumus Libānai. Uzlidojumi notika neilgi pēc tam, kad Izraēlas ziemeļos apšaudē no Libānas teritorijas tika ievainoti septiņi cilvēki, tai skaitā pieci Safedas pilsētā.

Libānas kaujinieku grupējums "Hizbollah" vēl nav uzņēmies atbildību par raķešu izšaušanu uz Izraēlu, bet grupējums gandrīz katru dienu apšauda Izraēlas karaspēka pozīcijas.

"Hizbollah" līderis Hasans Nasralla otrdien paziņoja, ka Izraēlas apšaudīšana no Libānas dienvidiem beigsies, "kad apstāsies uzbrukums Gazai un tiks noslēgts pamiers" starp palestīniešu teroristisko grupējumu "Hamās" un Izraēlu. "Ja viņi (Izraēla) paplašinās konfrontāciju, mēs darīsim to pašu," televīzijā brīdināja Nasralla.

"Es nezinu, kad ziemeļos sāksies karš, varu teikt, ka tā iespējamība tuvākajos mēnešos ir daudz lielāka nekā iepriekš," pagājušajā mēnesī atzina Izraēlas armijas ģenerālštāba priekšnieks Herci Halevi.

Kopš "Hamās" un Izraēlas kara sākuma 7.oktobrī Libānā ir nogalināti vismaz 253 cilvēki, no kuriem lielākā daļa ir "Hizbollah" kaujinieki, bet arī 37 civiliedzīvotāji, liecina aģentūras AFP apkopotie dati.

Izraēlas pusē saskaņā ar Izraēlas oficiālajiem datiem ir nogalināti 10 karavīri un seši civiliedzīvotāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits