Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Gerasimovs (attēlā pa labi) brīdinājis, ka ASV trieciens Sīrijas režīma spēkiem nepaliks bez pretreakcijas

Kremlis draud notriekt ASV raķetes, ja Savienotās Valstis dos triecienu Sīrijas režīmam

Ja ASV veiks uzbrukumu Sīrijas režīma spēkiem, Krievijas bruņotie spēki atbildēs, notriecot šajos uzbrukumos iesaistītās raķetes un dodot triecienu arī to palaišanas iekārtām, Krievijas armijas Ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimovu citē valsts pārraudzītā ziņu aģentūra RIA Novosti. Gerasimovs norādīja, ka "Maskava atmaksās, ja tiks apdraudētas Krievijas militārpersonu dzīvības".

Gerasimovs žurnālistiem apgalvojis, ka "ASV nolēmušas kaujinieku provokāciju Austrumgutā izmantot kā ieganstu, lai dotu triecienu valdības spēku kontrolētajiem rajoniem."

Viņš apgalvojis, ka minētās provokācijas varētu būt saistītas ar ķīmisko ieroču izmantošanu. "Mums ir uzticama informācija par to, ka kaujinieki gatavojas inscenēt valdības spēku veiktu ķīmisko ieroču lietošanu pret mierīgajiem iedzīvotājiem," Kremļa versiju klāstīja Gerasimovs, piebilstot, ka viss tiekot gatavots tā, lai it kā notikušos uzbrukumus arī varētu nofilmēt. Viņš norādīja, ka no nemierniekiem atgūtajās Aftrisa ciematā esot atrasta ķīmisko ieroču ražotne.

Ģenerālis turpināja klāstīt, ka, izmantojot ķīmisko ieroču lietošanu kā ieganstu, ASV varētu dot triecienu Bašāra el Asada režīma spēkiem, kurus atbalsta Krievija.

"Ja gadījumā tiks radīti draudi mūsu bruņoto spēku personālam, Krievija atbildēs, dodot triecienus gan raķetēm, gan to palaišanas iekārtām," brīdinājis Gerasimovs. 

ASV puse uz ģenerāļa izteikumiem pagaidām nav paudusi oficiālu atbildi, bet skaidrs, ka Krievijas draudi dot tiešu triecienu ASV militārajai infrastruktūrai strauji eskalē situāciju un palielina saspīlējumu, kurš Krievijas un Rietumu starpā pēdējās dienas turpina pieaugt, ņemot vērā arī Lielbritānijas premjeres Terēzas Mejas brīdinājumu par vērienīgu sankciju noteikšanu Maskavai, ja tā nesniegs paskaidrojumus saindētā eksspiega Sergeja Skripaļa lietā.

Gerasimova izteikumi seko pēc tam, kad ASV turpina izdarīt spiedienu un mudināt pieņemt mērus, lai izbeigtu uzbrukumus Austrumgutas anklāvam, kurā pēdējo nedēļu laikā intensīvas bombardēšanas rezultātā bojā gājuši simtiem civiliedzīvotāju. ASV ar vēstnieces ANO Nikijas Heilijas starpniecību darīja zināmu, ka ASV ir gatavas vienpusēji rīkoties, lai izbeigtu Asada režīma veikto Austrumgutas bombardēšanu. "Tas nav ceļš, kuru mēs labprāt izvēlētos, bet mēs to esam gājuši un esam gatavi iet vēlreiz, ja nepieciešams," Heiliju citē ziņu aģentūra Reuters.

Jāatgādina, ka 24. februārī ANO Drošības padome vienbalsīgi pieprasīja mēnesi ilgu ugunspārtraukšanu visā Sīrijas teritorijā, bet Krievijas atbalstītie režīma spēki turpināja uzbrukumus Austrumgutas anklāvā.

(papildināta visa ziņa)


 

Top komentāri

hmmm
h
Kādreiz, senos laikos, virspavēlnieks atradās fiziski kopā ar armiju kaujas laukā, karagājienā. Tāpēc nāve armijai, nozīmēja arī viņa fizisko bojāeju. Šodien ģenerāļi var būt stipri "drosmīgāki". Īsti varoņu - sēž bunkuros, tūkstošiem kilometru tāli no notikumu vietas - un tik komandē... Paši ne ar ko neriskējot un neparko neatbildot.
kresiite
k
paskatieties uz tām sejām, vai izskatās, ka krievijā viss kārtībā???
jonis
j
Kur bija viņu notriekšanas spējas, kad 57 spārnotās raķetes retināja Asada lidlaukus? Kur bija viņu raķetes, kad 350 kreivijas pilsoņi tika iznīcināti uzbrukuma mēģinājumā naftas pārstrādes rūpnīcai? Ko? Vēlēšanas, nekā cita.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits