Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Krievija noliedz, ka palīdzētu afgāņu talibiem

Krievija noraidījusi augsta NATO ģenerāļa nesenos pārmetumus, ka tā Afganistānā atbalsta talibu nemierniekus un, iespējams, pat apgādā tos ar ieročiem.

Aizvadītajā nedēļā intervijā britu raidsabiedrībai BBC ģenerālis Džons Nikolsons sacīja, ka Krievija rīkojas tā, lai grautu ASV centienus Afganistānā, turklāt pastāv zināmas norādes, ka Maskava sniedz finanšu palīdzību un pat nodrošina ieročus.

"Mums bija ieroči, kurus uz mūsu štābu nogādāja afgāņu līderi, kas sacīja, ka tos talibiem iedevuši krievi," norādīja Nikolsons.

Krievijas vēstniecība Kabulā šos paziņojumus noraidījusi kā "tukšas baumas", atkārtojot agrākos Krievijas amatpersonu noliegumus.

"Mēs no jauna uzstājam, ka šādi paziņojumi ar pilnīgi nepamatoti, un aicinām amatpersonas nerunāt šādas muļķības," teikts paziņojumā.

Krievijas amatpersonas iepriekš skaidroja, ka mērķis ierobežotajiem kontaktiem ar talibiem bijis iedrošināt nemierniekus uz mieru un Krievijas pilsoņu drošība.

Maskava arī piedāvājusi koordinēt miera sarunas ar Afganistānu.

Talibu amatpersonas ziņu aģentūrai "Reuters" apliecinājušas, ka grupējumam bijuši būtiski kontakti ar Maskavu vismaz kopš 2007.gada, piebilstot, ka Maskavas līdzdalība nav pārsniegusi "morāla un politiska atbalsta" robežas.

Top komentāri

Ass
A
Viens bārdainais atstiepj ak sim iedod pāris laukus ar magonēm (ASV uzturēšanas laika sie lauki ir tikai savairojusies varētu būt kādi 70% plusa) un sis nu stāsta ka personīgi sim mr. Putins iedevis kremlī kalasu ar rezerves aptveri)))))),bet tas ka ASV atklāti iedala naudu sava budžetā visādu "nemiernieku" sponsorēšanai tas nekas tas demokrātiski)))
ASV
A
noliedz, ka kopā ar Islama valsti un Alkaidu karo pret Sīrijas likumīgo valdību?
Mark Roccabruna
M
Paziņojums, kas varētu būt ieinteresēts, Vai jums ir nepieciešams bizness / personas aizdevumi? Mēs piedāvājam kredītu ar 3% procentu likmi, ja vēlaties, sazinieties ar Mark Roccabruna par savu aizdevumu, e-pasts: [email protected] hipotekārais kredīts, individuālais kredīts, auto aizdevums, studentu aizdevums, biznesa kredīts Lai iegūtu vairāk informācijas, sazinieties ar: e-pastu: [email protected]
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits