Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Krieviju vaino 1400 uzbrukumos civiliedzīvotājiem Sīrijā

Berlīnē bāzēta sīriešu aktīvistu organizācija trešdien paziņojusi, ka dokumentējusi vairāk nekā 1400 gadījumus, kad Krievijas spēki Sīrijā uzbrukuši civiliedzīvotājiem un civilajiem mērķiem. Organizācija Sīrijas Arhīvs izveidojusi datubāzi ar vairāk nekā trim tūkstošiem apstiprinātu video, kuros fiksēti uzbrukumi laikā no 2015. gada septembra, kad Krievija sāka gaisa uzlidojumus Sīrijā, līdz šā gada septembrim.

Organizācijas pārstāvis Hadi al Hatibs sacīja, ka šī datubāze, kas piedāvā meklēšanas funkcijas, ir pirmā vizuālā dokumentācija par Krievijas gaisa uzlidojumiem Sīrijā. Viņš norādīja, ka datubāze, kurā reģistrēti vairāk nekā 700 incidenti ar bojāgājušiem civiliedzīvotājiem, var palīdzēt advokātiem ierosināt lietas pret noziegumu veicējiem.

Datubāzē iekļautos video uzņēmuši nejauši aculiecinieki, žurnālisti, cilvēktiesību organizāciju darbinieki, bet tur atrodami arī videomateriāli no Krievijas Aizsardzības ministrijas.

Krievija noliedz, ka tās militārās darbības Sīrijā būtu kaitējušas civiliedzīvotājiem, un apgalvo, ka visi uzbrukumi vērsti pret "teroristu infrastruktūru".

Krievijas armija savā pēdējā ziņojumā par trīs gadus ilgo kampaņu Sīrijā uzskaitījusi uzbrukumus un to veidus, bet nav devusi datus par upuriem.

Sīrijas Arhīvs apgalvo, ka ir dokumentējis un apstiprinājis vismaz 704 incidentus, kuros Krievijas uzbrukumu rezultātā gājuši bojā civiliedzīvotāji.

Videomateriālos redzams, ka Krievijas uzlidojumos sabombardētas vismaz 35 slimnīcas, 27 mošejas, 23 skolas un 27 tirgi.

Vienā no gadījumiem Krievijas Aizsardzības ministrija publiskoja video, kurā uzbrukuma mērķis identificēts kā naftas pārstrādes rūpnīca, bet vēlāk izmeklēšanā atklājās, ka tā bijusi ūdens attīrīšanas stacija.

Organizācija arī identificējusi 63 incidentus, kuros izmantota kasešu munīcija, un 39 gadījumus, kad pielietotas degbumbas. Krievija noliedz, ka izmantotu šos ieročus.

"Ziņojuma jēga ir veicināt taisnīgumu. Advokāti var izmantot šāda veida datus, apstiprināt tos ar citiem pierādījumiem, lai veidotu lietas," norādīja Hatibs.

Top komentāri

:)
:
Jeņķu apmaksātie "aktīvisti" tagad mēģina uzvelt jeņķu upurus krieviem! Ne jau pirmo reizi! Tāpat, kā ar tiem "ķīmiskiem uzbrukumiem", kuri nekad nav bijuši vai to ir veikuši jeņķu atbalstītie "mērenie teroristi"! P.S. Lai labāk parāda, kas palika pāri no Rakas, kuru jeņķi "atbrīvoja"!
Pipars
P
Ja Sīrijā būs miers tad eiropā būs mazāk bēgļu, ja eiropā būs mazāk bēgļu eiropas savienība būs stabilāka un plaukstošāka, ja eiropas savienība būs stabilāka un plaukstošāka mēs Latvieši varēsim dzīvot finansiāli labāk ar gaišāku skatu uz nākotni... Jautājums vai tiek kas veicina karu Sīrijā caur antipātijām pret valsti kas tur ir panākusi mieru ir uzskatāmi par Latvijas valsts PATRIOTIEM????!
oskars
o
kapec vajag izplatit klajus melus , ko izplata angazetas proamerikaniskas siriesu emigrantu organizacijas , kuras atbalsta islamistu banditus ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits