Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lavrovs apgalvo, ka Krievija nav manipulējusi ar pierādījumiem pēc uzbrukuma Dūmā

Krievija noliegusi, ka būtu jebkādā veidā manipulējusi ar pierādījumiem Dūmā - pilsētā pie Damaskas, kur pēc ASV un sabiedroto domām Bašāra el Asada režīms izmantoja ķīmiskos ieročus. Intervijā BBC Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka varot "garantēt - Krievija notikuma vietā neko neaiztika."

Uz Sīriju apsekot notikuma vietu sestdien devās eksperti no Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijas (OPCW), taču organizācija ziņojusi, ka tās pārstāvjiem aizvien nav nodrošināta piekļuve Dūmas pilsētai. Zviedrijas delegācija citējusi OPCW ģenerāldirektora pausto, ka piekļuve neesot nodrošināta, jo "Sīrija un Krievija bažījoties par to, ka nevar garantēt ekspertu drošību".

Vienlaikus OPCW ārkārtas sanāksmē Hāgā ASV pārstāvis pauda bažas, ka Krievijas spēki varētu veikt darbības nolūkā slēpt pierādījumus notikušajam uzbrukumam ar indīgajām gāzēm.

Lavrovs noliedza jebkādu iejaukšanos un atkārtoti aizstāvēja Sīrijas režīma nostāju, proti, ka ziņas par uzbrukumu esot safabricējums. "Es nevaru nepieklājīgi izteikties par citu valstu vadītājiem, taču jūs citējāt Francijas, Lielbritānijas un ASV līderus, un, atklāti runājot, visi pierādījumi, ar kuriem viņi nāca klajā, bija balstīti mediju ziņās un sociālo mediju ierakstos," izteicās Kremļa pārstāvis.

Savukārt Rietumvalstis uzskata, ka Dūmā lietoti ķīmiskie ieroči, un to darīja Bašāra el Asada režīma spēki, kā rezultātā miruši vairāk nekā 40 cilvēki, bet vēl vairāki simti ievainoti.

Sodot Asada režīmu par notikušo, ASV, Lielbritānija un Francija naktī uz sestdienu koordinētā triecienā izšāva 105 spārnotās raķetes, iznīcinot trīs ar ķīmisko ieroču programmu saistītus mērķus Sīrijā. Nepiepildījās arī scenārijs par ASV raķešu notriekšanu, ar ko draudēja Krievija, jo Krievijas militārpersonas šajā incidentā neiesaistījās. Abu pušu viedokļi gan atšķiras arī par to, cik efektīvs bijis trieciens - kamēr ASV puse norāda, ka mērķi sasniegušas visas raķetes, Sīrija un Krievija apgalvo, ka tās bruņotie spēki pārtvēruši aptuveni 71 no raķetēm.

Top komentāri

Ko garantee krievija?
K
Vienigais ko garantee krievija starptautisko terorismu,skaidrs ka droshibu shii teroristvalsts negarantee...?
Neslāvs
N
tas krievs melo kā suns. Viņu pakārs.
Fizionomija
F
Pareizāk sakot, roža! Skaidra liecība, ka neko vairāk par dažādu modifikāciju meliem nav spējīgs pavēstīt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits