Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Mamikins Sīrijā ticies ar Asadu un citējis viņam Rinkēviča vēstuli

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins Sīrijā ticies ar valsts prezidentu Bašaru al Asadu, kuram citējis Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča vēstulē teikto, kā arī dalījās ar humāno palīdzību, par deputāta vizīti Sīrijā informēja viņa birojā.

Trīs dienu vizītes laikā EP deputāts apmeklēja Aleppo un Damasku, tikās ar ANO ofisa Sīrijā un Sarkanā Pusmēness pārstāvjiem, Aleppo gubernatoru, valsts prezidentu Asadu, parlamenta deputātiem un spīkeru, ar nacionālās samierināšanas un ārlietu ministru, kā arī ar valsts reliģiskajiem līderiem.

Vizītes pirmajā dienā Mamikins kopā ar kolēģēm - Igaunijas eiroparlamentārieti Janu Tomu un Latvijas eiroparlamentārieti Tatjanu Ždanoku - pasniedza organizācijas Caritas humanitāro palīdzību, proti, piena maisījumus. "50 kilogrami maisījuma, ko mēs ar kolēģiem atvedām, ir piliens jūrā, bet ANO ofisa pārstāvji Sīrijā stāstīja mums to pašu - tonnas humānās palīdzības, kas ik mēnesi tiek nomestas Islāma valsts un Džabhat an Nusra kontrolējamajās teritorijās, nespēj apmierināt visu valsts iedzīvotāju vajadzības," norāda Mamikins.

Kā informē deputāta birojā, otrajā vizītes dienā viņš piedalījās Sīrijas Nacionālās padomes kopējā ārlietu sanāksmē un tikās ar spīkeru Hadiju Abbasu. Mamikins stāsta, ka īpašu iespaidu uz viņu atstāja saruna ar nacionālās samierināšanas ministru Ali Haidaru, kurš pārstāv Sīrijas Sociālnacionālo partiju, kas ir Asada strikta opozīcija, jo "2012.gadā viņa partija atšķirībā no pārējās opozīcijas kopā ar Asada Baas izveidoja koalīciju".

Vizītes pēdējā dienā EP deputātus uzņēma Sīrijas Ārlietu ministrijas vadītājs un prezidents Bašars al Asads. "Es citēju Sīrijas prezidentam Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkeviča (Vienotība) citātu par to, ka Asads ir pelnījis vien izmeklēšanas procesu Starptautiskajā tiesā. Sīrijas prezidents man atbildēja uz šo citātu, ka tādi politiķi ir itin kā uzkāpuši kokā un tagad nezina, kā no tā nokāpt," raksta Mamikins.

Kopā ar Mamikinu Sīrijā viesojās vēl pieci eiroparlamentārieši - Toms, Itālijas eiroparlamentārietis Stefano Maulu, Ždanoka, deputāts no Spānijas Havjers Kouso Permujs un deputāts no Itālijas Fabio Massimo Kastaldo. Pēc Mamikina vārdiem, EP deputātu grupa Sīrijā pārstāvēja gandrīz visu EP politisko grupu spektru, un tā veidošot nākamās EP miera procesa atbalsta intergupas kodolu. Šai grupai jau esot izteikuši vēlmi pievienoties vēl desmit deputāti.

Kā ziņots, Rinkēvičs Mamikina plānoto tikšanos ar Sīrijas prezidentu Asadu nosauca par nepieņemamu. Latvijas skatījumā Sīrijas režīma pārstāvji ir saucami pie atbildības Starptautiskajā krimināltiesā par tā pastrādātājiem noziegumiem pret civiliedzīvotājiem. "Jebkāda veida kontakti, tostarp EP deputātu tikšanās ar Asadu ir uzskatāmi par atbalstu Sīrijas režīma darbībām. Tas nav pieņemami," vēstulē Mamikinam atzīst ārlietu ministrs.

Ārlietu ministrs savā sociālās vietnes Facebook profilā arī ievietojis fotoattēlu ar 7.martā Rinkēvičam adresētu Mamikina vēstuli, kurā EP deputāts informē, ka tuvākajā laikā plāno tikties ar Asadu un, lai "pilnīgāk izskaidrotu Sīrijas valdībai Latvijas politisko nostāju, lūdzu atsūtīt man Jūsu oficiālo portretu". Tajā pašā dienā Rinkēvičs nosūtījis atbildi Mamikinam, norādot, ka ārlietu ministra oficiālais portrets ir pieejams Ārlietu ministrijas mājaslapā.

Mamikins kopā ar vēl diviem EP deputātiem, kā arī Krievijas parlamenta augšpalātas deputātiem 2016.gada decembrī Damaskā tikās ar Sīrijas prezidentu Asadu.

Top komentāri

ARGO
A
Anulēt pasi un izraidīt uz Pleskavu.
vecis
v
kur tad Grigule - kāpēc nav Mamīķina pavadā?
kremlim prieks
k
ziņu pienesējs ir būtiski nepieciešams !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits