Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Netanjahu apgalvo, ka Izraēlai ir pierādījumi par Irānas kodolprogrammas plāniem

Izraēlas rīcībā ir pierādījumi par slepeniem Irānas kodolieroču programmas plāniem, kuri var tikt aktivizēti jebkurā brīdī, pirmdien paziņojis Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu. Viņš telvīzijā pārraidītā prezentācijā pavēstīja, ka Izraēla izlūkošanas operācijā ieguvusi tūkstošiem failu.

Premjerministrs norādīja, ka pēc kodolvienošanās parakstīšanas Irāna ir slēpusi dokumentus par programmu izstrādāt materiālu, kas ekvivalents "piecām Hirosimas līmeņa bumbām, ar kurām aprīkot ballistiskās raķetes".

Netanjahu tomēr nesniedza konkrētus pierādījumus par to, ka Irāna kopš 2015. gadā ar sešām lielvarām noslēgtās vienošanās būtu aktīvi centusies iegūt kodolieročus.

Irāna vienmer ir noliegusi plānus izstrādāt kodolieročus, norādot, ka tās kodolprogrammas domāta tikai civiliem mērķiem.

Preses konferencē pirmdien ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka Netanjahu atklātā informācija "sūta pareizo signālu" un parāda, ka kodolvienošanās "nav pareizais risinājums".

Tramps piedraudējis izstāties no viņa priekšteča prezidenta amatā Baraka Obamas laikā noslēgtās kodolvienošanās, ja Eiropas valstis, kas arī to parakstījušas, nepiekritīs atļaut stingrāku kontroli pār Teherānas raķešu programmu un noteikt Irānai paliekošus ierobežojumus attiecībā uz urāna bagātināšanu. Šobrīd tādi ierobežojumi noteikti līdz 2025. gadam.

ASV prezidents pieprasījis, lai Eiropas partneres risinātu šos jautājumus līdz 12. maijam, kad viņam kārtējo reizi jāpieņem lēmums, vai paturēt spēkā atteikšanos no sankciju piemērošanas Irānai.

Teherāna brīdinājusi, ka tā aktivizēs savu kodolprogrammu, ja ar lielvarām noslēgtā vienošanās izjuks.

Top komentāri

Valdis D.
V
Izraēla pati slepus ir radījusi kodolieročus,un dara to joprojām.Ir ntās ātomzemūdenes,un daudz citu vietu tuksnesī kas prasās pēc preventīva trieciena.Izraēla uzvedas kā agresorvalsts, neparaksta nevienu līgumu, nelaiž novērotājus uz savām bāzēm,esaklē situāciju Austrumos. Domā par karu ar visām blakus esošam valstīm, bet ANO tik bezspēcīgi kopā ar NATO noskatās uz pasaules teroristu nr.1 asiņainajām darbībām .Izraēla zog veselos Palestīniešus, un pēc tam izņem to orgānus savām un klīniku vajadzībām,jo visa Pasaule priekš žīdiem skaitās -VERGI.Bet ar vergiem var darīt ko grib, un kad grib.Un tas ir atzīts fakts, bet visi klusē. Ieskaitot vareno ,neatkarīgo Latviju ar zilo ĀM priekšgalā.
NATO rezervists
N
Viena žīdu aviācijas operācija un persieši vairs nevarēs atrast savu kodolprogrammu...
šito esmu jau dzirdējis
š
Nu tad pierādījumus studijā un tad arī runāsim.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits