Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Pie Damaskas lidostas nograndis sprādziens

Netālu no Damaskas starptautiskās lidostas ceturtdienas rītā nograndis spēcīgs sprādziens, paziņojuši sīriešu aktīvisti, gan nekonkretizējot tā cēloni.

Sprādziens nograndis ārpus lidostas. Nav zināms, vai tas ir rezultāts gaisa triecienam vai arī sauszemes uzbrukumam, pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

"Sprādziens bija milzīgs," norādīja SOHR direktors Rami Abderrahmans. "Nav skaidrs, kas izraisīja sprādzienu, bet notikuma vietā plosās uguns," viņš piebilda.

Izraēlas militārās lidmašīnas iepriekš ir bombardējušas lidostu un bāzes ap Damasku. Izraēla ir paziņojusi, ka šie triecieni bijuši vērsti pret ieroču piegādēm Libānas šiītu bruņotajam grupējumam Hezbollah.

Hezbollah telekanāls Al-Manar paziņoja, ka sprādzienu, iespējams, izraisījis Izraēlas gaisa trieciens.

"Al-Manar korespondents ziņoja, ka sprādziens ceturtdienas rītausmā skāra degvielas tvertnes un noliktavu netālu no Damaskas starptautiskās lidostas, un tas, iespējams, ir rezultāts Izraēlas triecienam," vēstīja telekanāls.

Al-Manar arī pavēstīja, ka triecienā radīti tikai materiāli postījumi.

Lidosta atrodas apmēram 25 kilometru attālumā no Damaskas.

Tā 2014.gada decembrī cieta Izraēlas uzlidojumos, tolaik vēstīja Sīrijas valsts mediji. Pati Izraēla neapstiprina katru tās veikto uzlidojumu.

Tomēr martā Izraēla paziņoja, ka veikusi vairākus gaisa triecienus netālu no Palmīras pilsētas Sīrijā, kas bijuši domāti, lai iznīcinātu Hezbollah piederošo "moderno bruņojumu".

Atbildot uz Izraēlas triecieniem, Sīrija raidīja vairākas zeme-gaiss tipa raķetes, viena no kurām tika pārtverta virs Izraēlas teritorijas.

Izraēlas aizsardzības ministrs Avigdors Lībermans pēc tam piedraudēja iznīcināt Sīrijas pretgaisa aizsardzības sistēmu, ja tā tiks izmantota atkāroti.

13.janvārī Sīrija paziņoja, ka Izraēla bombardējusi tās armijas bāzi, kas atrodas netālu no Damaskas. Netālu no bāzes pērn notika vēl vairāki uzlidojumi.

2016.gada aprīlī Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu pirmo reizi atzina, ka viņa vadītā valsts Sīrijā uzbrukusi desmitiem konvoju, kuros esot transportēti Hezbollah domāti ieroči.

Izraēla un Sīrija joprojām atrodas karastāvoklī, lai arī gadu desmitiem abu valstu pamiera līnija bijusi relatīvi mierīga, līdz 2011.gadā Sīrijā sākās pilsoņu karš.

Izraēlas un Hezbollah 34 dienu karā 2006.gadā dzīvību Libānā zaudēja 1200 cilvēki, kas lielākoties bija civiliedzīvotāji, kā arī 160 izraēlieši, pamatā militārpersonas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits