Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Priekšlaicīgi dzimušos palestīniešu bērnus no Gazas joslas evakuē uz Ēģipti

Divdesmit astoņi no Šifas slimnīcas Gazas joslā evakuētie priekšlaicīgi dzimušie zīdaiņi vakar caur Rafahas robežpunktu tika nogādāti Ēģiptē, kur paredzēts veikt viņu veselības stāvokļa izvērtējumu, lai izlemtu, uz kurām slimnīcām viņi tiks nosūtīti tālāk, vēsta BBC.

ANO Starptautiskā bērnu fonda (UNICEF) pārstāvis Tobijs Frikers to intervijā BBC nosaucis par ļoti mazu pozitīvu ziņu pēdējo dienu laikā, kad situācija Gazas joslas slimnīcās ir tik bīstama un briesmīga, ka apdraud pacientu dzīvību.

Šifas slimnīcā Gazas pilsētā, kur joprojām turpinās Izraēlas aizsardzības spēku militārā operācija pret islāmistu kaujiniekiem Hamās, sākotnēji atradās 39 priekšlaicīgi dzimušie bērni, taču vairāki esot nomiruši.

31 priekšlaicīgi dzimušais zīdainis no Šifas slimnīcas svētdien ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) un Starptautiskā Sarkanā Pusmēness organizācijas iesaistīšanos tika pārvests uz Emirati slimnīcu Rafahā Gazas joslas dienvidos. PVO, atsaucoties uz palestīniešu mediķu veiktajām zīdaiņu pārbaudēm Rafahas slimnīcā, paziņoja, ka 11 no priekšlaicīgi dzimušajiem atrodas kritiskā veselības stāvoklī, vairākiem no zīdaiņiem ir nopietnas infekcijas, jo Šifas slimnīcā viņu kopšanai trūcis ne tikai nepieciešamo medikamentu, bet pat tīra ūdens, vēsta CNN. Tur šos zīdaiņus nācies izņemt no inkubatoriem, jo pārtraukta elektrības padeve. Viņi tika kopā izvietoti uz dažām gultām vienā no operāciju zālēm, kur mēģināja uzturēt siltumu.

Vakar 28 no 31 zīdaiņa tika evakuēti pāri robežai, kur tos ar īpaši aprīkotām neatliekamās palīdzība automašīnām gaidīja Ēģiptes mediķi. Divu zīdaiņu ģimeņu locekļi nevēlējās viņu evakuēšanu "personisku motīvu dēļ", bet trešo nav izdevies identificēt. Emirati slimnīcas ārsts Mohameds Salama intervijā BBC apstiprinājis, ka šo trīs zīdaiņu veselības stāvoklis esot stabils.

Al Jazeera atgādina, ka 20. novembrī, kad savulaik tika pieņemta Bērnu tiesību konvencija, UNICEF katru gadu atzīmē kā Pasaules bērnu dienu. Šogad tā sakrīt ar karadarbību Gazas joslā, kurā cieš ļoti daudz bērnu. Saskaņā ar Hamās kontrolētās Gazas Veselības ministrijas datiem kopš 7. oktobra Izraēlas triecienos dzīvību zaudējuši vismaz 5500 bērnu, vēl 1800 ir pazuduši bez vēsts, visticamāk – zaudējuši dzīvību zem drupām

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits