Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

PVO pieprasa netraucētu piekļuvi ķīmisko ieroču uzbrukumā cietušajai pilsētai

Pasaules veselības organizācija (PVO) pieprasījusi piekļuvi Dūmas pilsētai pie Damaskas Sīrijā, lai izmeklētu ziņas par tur, iespējams, notikušo ķīmisko ieroču pielietošanu, vēsta BBC.

PVO vēlas pārbaudīt ziņas par to, ka uzbrukumā gājuši bojā 70 cilvēki, un atsaucās uz saviem sadarbības partneriem, kuri esot informējuši, ka kopumā uzbrukumā cietuši vairāk nekā 500 cilvēki, kuru stāvoklis liecinot par ķīmisko ieroču izmantošanu Dūmā - ziņots par pacientiem, kuriem ir grūtības elpot, ir bojāti elpceļi un ir centrālās nervu sistēmas darbības traucējumi. Organizācija Sīrijas-Amerikas medicīniskā sabiedrība paziņojusi, ka pacientu tuvumā bijusi sajūtama arī hlora smaka, radot aizdomas par hlora gāzes pielietošanu.

Kā ANO Drošības padomē izteicās Francijas pārstāvji, šī gāze lietota apzināti, jo tādējādi iespējams uzbrukt cilvēkiem, kas no bombardēšanas ar konvencionālajiem ieročiem patvērušies bunkuros un namu pagrabos.

"Ziņots, ka uzbrukumā cietušas arī divas veselības aprūpes iestādes," paziņojumā norādīja PVO.

"Mēs pieprasām nekavējoties nodrošināt PVO pārstāvjiem netraucētu piekļuvi notikuma vietai, lai novērtētu uzbrukuma atstāto ietekmi un aprūpētu cietušos," paziņojumā citēts PVO pārstāvis ārsts Pīters Salama.

ASV uzskata, ka ķīmiskos ieročus pret civiliedzīvotājiem izmantojuši Bašāra el Asada režīma spēki, bet Sīrijas valdība šos pārmetumus noraida. Krievija, kas Sīrijas pilsoņu karā atbalsta Asada spēkus, izteikusies, ka "ASV tādējādi mēģinot radīt priekšnosacījumus, lai dotu triecienu Asada spēkiem".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits