Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Sīrietis pozē sava Alepo mājokļa drupās

Plašu popularitāti guvuši AFP fotogrāfa Džozefa Eida kadrējumi, kuros 70 gadus vecs sīriešu uzņēmējs Mohammads Mohiedine Anis fiksēts ar pīpi sēžam sava mājokļa drupās un pie uzlidojumos sagandētajiem retro automobiļiem netālu no Alepo.

Vīrieti pirms dažiem mēnešiem bija intervējis aģentūras AFP žurnālists neilgi pēc piedzīvotajiem uzlidojumiem Alepo austrumos. Viņš agrāk studējis medicīnu Spānijā, vēlāk pārcēlies uz Turīnu Itālijā, kur tulkojis Fiat automobiļu pamācības arābu valodā. Atgriežoties Alepo, viņš atvēris kosmētikas ražotni. Anis ir kaislīgs retro automobiļu fans un kolekcionārs. Tiesa, viņa kolekcija bombardēšanu laikā sarukusi no 30 līdz 20 vienībām.

Visi kolekcionāra automobiļi ir cietuši uzlidojumu laikā. Zaudējumi varēja būt arī lielāki, taču Anisa kaimiņiem esot izdevies pārliecināt nemiernieku kaujiniekus nevērst pretgaisa lielgabalu 1958. gada Chevrolet virzienā laikā, kad Alepo austrumu daļa bija aplenkta.

Viens no viņa kolekcijas favorītiem ir 1947. gadā ražots Cadillac, ar ko saskaņā ar AFP sniegto informāciju vesti vismaz seši Sīrijas un citu valstu prezidenti.

Interesentiem no ārvalstīm nav izdevies panākt, ka Anis viņiem pārdotu viņa auto kolekcijas eksemplārus. Tos viņš plāno atstāt mantojumā saviem astoņiem bērniem. "Es to sadalīšu atbilstoši reliģiskiem likumiem - katram dēlam pa diviem un katrai meitai - pa vienam," viņš stāstījis AFP.

Pagājušajā gadā vīrietis uzlidojumu dēļ pameta pilsētu, kurā cieta gan viņa dzimtas mājoklis, gan krāšņie antīkie auto. Šogad atgriežoties, viņš uzgājis mājas drupas.

Plašu atpazīstamību guvušajā attēlā vīrietis nofotografēts savas istabas paliekās, klausoties sīriešu mūziķa Mohameda Dia al-Dina plati.

"Man ir bijusi ļoti laimīga pagātne, bet nu tas ir mainījies. (..) Tomēr mēs nedrīkstam zaudēt cerību," viņš paudis.

Top komentāri

- t
-
Ja ,bet galvenais viņš ir dzīvs Un tas ir galvenais.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits