Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Sīrijas armija uzbrūk Deirazurai, nogalināti vismaz 20 protestētāji

Sīrijas armijas uzbrukuma laikā protesta demonstrāciju pārņemtajai Deirazuras pilsētai svētdien, 7. augustā gājuši bojā vismaz 20 cilvēki, vēsta aģentūra AFP, atsaucoties uz opozīcijas pārstāvju paziņojumu. Tāpat tiek ziņots par vairākiem desmitiem ievainoto.

Pilsētas, kura kļuvusi par Sīrijas prezidenta Bašara Asada pretinieku galveno atbalsta punktu, ieņemšanā piedalās tanki un bruņumašīnas – kopumā aptuveni 250 kaujas tehnikas vienības.

Bez tam opozīcijas pārstāvji informējuši par upuriem arī citās valsts pilsētās. Piemēram, vismaz septiņi cilvēki svētdien tikuši nogalināti Homsas provincē valsts centrā. Visos gadījumos runa ir par upuriem mierīgo iedzīvotāju vidū.

Atbilstoši aculiecinieku liecībām, šobrīd valdības armija turpina apšaudīt vairākus Deirazuras rajonos ar artilēriju. Daudzi iedzīvotāji pametuši pilsētu, glābjoties no apšaudēm. Pēc dažām ziņām, vienlaikus ar armijas uzbrukumu pilsētā tiek veikta policijas operācija, kuras gaitā apcietināti vairāki desmiti cilvēku.

Savukārt kā vēsta BBC News, kas tāpat atsaucas uz opozīcijas aktīvistiem, vairākos Deirazuras rajonos izvietojušies snaiperi, dzirdami sprādzieni un automātu šāvieni. Tāpat tiek ziņots par gadījumiem, kad valdības karaspēka kareivji pāriet opozīcijas pusē.

Deirazura ir lielāka pilsēta Sīrijas austrumos, un tajā mīt vairāk nekā 500 tūkstoši cilvēku. Kopš jūnija, kad pilsētu atstāja Sīrijas karaspēks, tā kļuvusi par vienu no galvenajiem opozīcijas atbalsta punktiem. Pēdējās nedēļās pret valdību vērstās protesta akcijās Deirazurā piedalījās, pēc BBC News ziņām, līdz pat 400 tūkstošiem cilvēku.

Protesti pret Bašara Asada režīmu Sīrijā turpinās kopš 2011. gada marta. Pēc cilvēktiesību aizstāvju organizāciju datiem, kopš nemieru sākuma sadursmēs ar valdības spēkiem gājuši bojā vairāk nekā 1600 protestētāju, savukārt Sīrijas bruņoto spēku rindās dzīvību zaudējuši gandrīz 400 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits