Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Sīrijas prezidents atļauj politisko partiju dibināšanu

Protestu plosītās Sīrijas prezidents Bašars Asads ceturtdien izdevis dekrētu, atļaujot līdztekus valdošajai partijai Baath veidot arī citus politiskos spēkus.

"Prezidents Bašars Asads ceturtdien izdeva dekrētu numur 100 likumā par partijām un dekrētu numur 101 likumā par vispārējām vēlēšanām," vēsta valsts oficiālā ziņu aģentūra SANA.

Tādējādi turpmāk atļauts dibināt politiskās partijas, kas darbosies līdzās Asada partijai Baath, kas pie varas atrodas jau kopš 1963. gada un kam konstitūcijā noteikts "valsts un sabiedrības līdera" statuss. Politiskais plurālisms ir viena no galvenajām protestētāju prasībām.

Francijas ārlietu ministrs Alēns Žipē Sīrijas prezidenta lēmumu tikmēr uzskata par provokāciju un mudina pārtraukt vardarbīgo vēršanos pret protestētājiem. "Tā ir gandrīz provokācija," paziņoja Žipē, piebilstot, ka "mēs vēlamies, lai tiktu pārtraukta vardarbība pret civiliedzīvotājiem, kas tikai iestājas par savām tiesībām".

Kopš 15. marta Sīrijā notiek vērienīgi protesti, pieprasot plašākas brīvības.

Asada vadītais režīms vardarbīgi vērsies pret demonstrantiem, nogalinot vairāk nekā 1600 mierīgos iedzīvotājus un vēl vairākus tūkstošus arestējot, liecina cilvēktiesību aizstāvju aplēses.

Brutālo vēršanos pret protestētājiem trešdien nosodīja ANO Drošības padome, liekot saukt pie atbildības vainīgos par vardarbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits