Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Talibi izbeigs sarunas ar Afganistānas valdību par cietumnieku apmaiņu

Afganistānas talibi vairs nepiedalīsies "neauglīgajās" diskusijās ar valdību par apmaiņu ar cietumniekiem, kas bija viens no svarīgākajiem jautājumiem ar ASV panāktās vienošanās nosacījumos, pavēstīja nemiernieki.

Talibu runasvīrs politikas jautājumos Suhails Šahins ap pusnakti puštunu valodā publicētā tvītā vainoja Afganistānas prezidenta Ašrafa Gani administrāciju, ka tā kavē cietumnieku atbrīvošanu "viena vai otra aizbildinājuma dēļ".

"Tāpēc mūsu tehniskā komanda, sākot ar rītdienu, vairs nepiedalīsies neauglīgajās sanāksmēs ar attiecīgajām pusēm," nākamajā tvītā, kas jau bija rakstīts angliski, norādīja Dohā bāzētais talibu pārstāvis.

Afganistānas valdības un talibu delegācijas kopš aizvadītās nedēļas tiekas sarunās Kabulā, cenšoties pabeigt darbu pie vienošanās nosacījumiem, lai varētu notikt apmaiņa ar cietumniekiem, kas sākotnēji bija iecerēta jau 10.martā.

Cietumnieku atbrīvošana aizkavējusies, jo talibi vēlas, lai tiktu atbrīvoti 15 "augstākie komandieri", sacīja valdības delegācijas loceklis Matins Beks.

"Mēs nevaram atbrīvot mūsu cilvēku slepkavas," pirmdien žurnālistiem sacīja Beks. "Mēs nevēlamies, lai viņi atgriežas kaujas laukā un sagrābj veselu provinci."

Beks sacīja, ka valdība ir gatava atbrīvot līdz pat 400 talibu, kas nerada lielus draudus, kā labas gribas žestu apmaiņā pret "vērā ņemamu" vardarbības mazināšanos, taču talibi šo piedāvājumu noraidījuši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits