Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tramps un Makrons sola stingri reaģēt uz ķīmisko uzbrukumu Sīrijā

ASV prezidents Donalds Tramps un Francijas prezidents Emanuels Makrons solījuši stingri reaģēt uz Sīrijā notikušo ķīmisko uzbrukumu, kurā gājuši bojā vairāki desmiti cilvēku, paziņojis ASV Baltais nams.

"Abi līderi stingri nosodīja šausmīgos uzbrukumus ar ķīmiskajiem ieročiem Sīrijā un bija vienisprātis, ka [Sīrijas prezidenta Bašāra el] Asada režīms ir jāsauc pie atbildības par tā cilvēktiesību pārkāpumiem, kas joprojām turpinās," sacīts Baltā nama paziņojumā, kas tika izplatīts pēc Trampa un Makrona naktī uz pirmdienu notikušās telefonsarunas.

"Viņi vienojās apmainīties ar informāciju par uzbrukumu raksturu un koordinēt kopīgu spēcīgu atbildi," piebilsts paziņojumā.

Palīdzības organizācijas paziņojušas, ka Sīrijas valdības spēki uzbrukumā nemiernieku kontrolētajai teritorijai Austrumgutā, netālu no Damaskas, izmantojuši ķīmiskos ieročus, un uzbrukumā Dumas pilsētā dzīvību zaudējuši vairāki desmiti cilvēku.

Sīrijas režīms un Krievija noliegušas ziņas par ķīmisko uzbrukumu, savukārt Tramps iepriekš paziņojis, ka par ķīmisko uzbrukumu Sīrijā būs jāmaksā augsta cena, un nodēvēja Asadu par dzīvnieku. Eiropas Savienība nosodījusi ķīmisko uzbrukumu un aicinājusi Sīrijas režīma atbalstītājas Krieviju un Irānu izmantot savu ietekmi, lai nepieļautu šādu uzbrukumu atkārtošanos.

Top komentāri

ak vai
a
Makrons ir pazīmējies uz Trampa fona. Trampu atbalsta joprojām tikpat daudz amerikāņu, cik par viņu balsoja, bet Makrons jau ir pazaudējis pusi no saviem atbalstītājiem, drīz kļūs vēl nepopulārāks par Olandu.
NAV VIENALGA
N
šādi meli jau iziet ārpus jebkādas kontroles...
pareizi
p
visus teroristvalsts krievijas diplomatus konvojes uz Starptautisku Tribunalu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits