Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Turcija aicina savus pilsoņus pamest Lībiju

Turcija aicinājusi visus savus pilsoņus, kas vēl palikuši Lībijā, ātri pamest šo valsti, kur pēdējā laikā vērojama drošības situācijas pasliktināšanās.

Turcija trešdien nosodīja sociālajā tīklā Facebook publiskoto paziņojumu, kurā Lībijas gaisa spēki brīdina Turciju, ka visas turku civilās un militārās lidmašīnas tiks notriektas, ja ielidos Lībijas gaisa telpā.

Ankara norādīja, ka šāds paziņojums ir bezatbildīgs un nepieņemams un ieteica Turcijas pilsoņiem pamest Lībiju.

Turcijas Ārlietu ministrija šādu ieteikumu pamatoja ar nestabilo situāciju drošības jomā un negatīvo attīstību pēdējās nedēļās.

Brīdinājums izteikts neilgi pēc tam, kad Turcijas lidsabiedrība Turkish Airlines apturēja visus lidojumus uz Lībiju.

Turkish Airlines veica lidojumus uz Misrātu, kas bija pēdējā lidsabiedrības apkalpotā lidosta Lībijā. Lidojumus uz Tripoli, Bengāzī un Sebhu lidsabiedrība atcēla jau agrāk. Turkish Airlines bija pēdējā ārvalstu lidsabiedrība, kas nodrošināja gaisa satiksmi ar Lībiju.

Kopš 2011.gada augustā NATO aviācijas atbalstītie nemiernieki gāza pulkveža Muamara Kadafi režīmu, Lībijā tā arī nav izdevies ieviest efektīvu valsts pārvaldi un likuma varu.

Lībijas valdība nespēj pakļaut kontrolei valsti, kurā darbojas milzum daudz bruņotu kaujinieku vienību, bandu un islāmistu radikāļu grupējumu. Pēdējo mēnešu laikā vardarbība tikai pieņēmusies spēkā.

Starptautiski atzītā Lībijas valdība pirmdien apstiprināja, ka armijas iznīcinātājs bombardējis tankkuģi Dernas ostā, nogalinot divus jūrniekus, tostarp vienu Grieķijas pilsoni.

Turcijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka sakarā ar Lībijas gaisa spēku paziņojumu Facebook ir vērsusies pie ANO īpašā sūtņa Lībijā Bernardino Leona.

"Mēs stingri nosodām šo naidīgo paziņojumu, kas vērsts pret mūsu valsti," paziņoja ministrija.

Ankara vainoja starptautisko sabiedrību, kuras nespēja atbildēt uz valdības īstenotajiem uzlidojumiem iedrošinājusi tos, kuri nākuši klajā ar šo bezatbildīgo paziņojumu.

Ministrija piebilda, ka civilie lidojumi starp Turciju un Lībiju bija nozīmīga humānā un ekonomiskā saikne ar konflikta izpostīto valsti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits