Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Turcijā aizdomās par saistību ar puču aiztur trīs uzņēmējus

Turcijas varasiestādes piektdien aizturējušas trīs uzņēmējus, ar šo soli izvēršot pēc neveiksmīgā puča uzsāktās represijas arī uzņēmējdarbības sektorā.

Uzņēmēji tika aizturēti izmeklēšanā par ASV dzīvojošā islāma sludinātāja Fetulla Gilena darbībām. Turcija apsūdz Gilenu 15.jūlija neveiksmīgā militārā apvērsuma mēģinājuma organizēšanā.

Drošības spēki valsts vidienes pilsētā Kaiseri aizturēja ģimenes uzņēmuma Boydak Holding padomes priekšsēdētāju Mustafu Boidaku un divus citus šī uzņēmuma administratorus Šikri un Halitu Boidakus, vēstīja valsts ziņu aģentūra Anadolu. Boidaki tika aizturēti viņu mājās.

Varas iestādes vēl meklē bijušo padomes priekšsēdētāju Hadži Boidaku, kā arī Iljasu un Bekiru Boidakus, un ir izdoti orderi viņu aizturēšanai.

Aizturēšanas ir daļa no izmeklēšanas par Gilena darbību finansēšanu Turcijā. Ankara vaino Gilenu un viņa piekritējus apvērsuma organizēšanā ar mērķi gāzt prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu.

Šīs ir pirmās nozīmīgās aizturēšanas, kas vērstas pret uzņēmējdarbību, pēc puča mēģinājuma notiekošajās represijās, ar kurām varas iestādes mēģina izskaust Gilena ietekmi armijā, tieslietu sistēmā, izglītībā un civildienestā.

Aizturētais Mustafa Boidaks ir arī tirdzniecības palātas vadītājs Kaiseri pilsētā. Šī strauji augošā pilsēta ir nodēvēta par vienu no “Anatolijas tīģeriem” izaugsmes un labklājības dēļ.

Uzņēmumam Boydak Holding ir intereses mēbeļu, enerģētikas un finanšu jomā, un tam pieder mēbeļu firmas Istikbal un Bellona.

Pēc puča mēģinājuma notiekošajās represijās ir aizturēti gandrīz 16 tūkstoši cilvēki, un to plašums ir izraidījis starptautisku satraukumu.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits