Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vidusjūrā pie Lībijas izglābti ap 3000 migrantu

Itālijas krasta apsardze un pieci privātu organizāciju kuģi sestdien Vidusjūrā pie Lībijas krastiem izglāba apmēram 3000 migrantu no jūras braucieniem nepiemērotām laivām, paziņoja nevalstiskā organizācija, kas piedalījās šajā procesā.

Dienas gaitā tika uzsāktas pavisam 35 glābšanas operācijas, un 15 no tām turpinājās arī pēc nakts iestāšanās, paziņoja Itālijas krasta apsardze.

Vācijas nevalstiskā organizācija Jugend Rettet (Jaunatne glābj) pavēstīja, ka labvēlīgi laikapstākļi Vidusjūrā veicina migrantu došanos no Āfrikas pāri jūrai uz Eiropu un sestdiena bijusi ļoti noslogota diena glābējiem, izglābjot ap 3000 cilvēku.

Piektdien bija izglābti vairāk nekā 2000 migrantu.

Eiropas Savienības (ES) robežkontroles agentūra Frontex ir apsūdzējusi privātu ziedotāju finansētos glābšanas kuģus, ka tie nodara vairāk ļauna nekā laba, braukājot gar Lībiju un darbojoties "kā taksometriem". Itālijas prokurori ir izteikuši pieņēmumu, ka tie var būt saistīti ar cilvēku kontrabandistiem.

Šogad Vidusjūrā pie Lībijas piekrastes ir gājuši bojā vai pazuduši bez vēsts 666 migranti.

Šis skaitlis gan ir ievērojami mazāks nekā pērn, kad saskaņā ar Starptautiskās migrācijas organizācijas datiem jūrā dzīvību zaudēja vairāk nekā 5000 migrantu.

 

Top komentāri

Un?
U
Priekš kam? Pareizāk būtu to migrantu tupeli aizvilkt atpakaL uz Āfrikas krastu,lai salašņas tinās,no kurienes nākuši.Politkorektums un velkamisms smird pa gabalu.
reptilis
r
Kāpēc tie cilvēku kontrabandisti vēl nav apcietināti?....laivas konfiscētas?? Kāpēc Itālijas valdība pieļauj cilvēku kontrabandistu darbošanos?Kāpēc mūsu valdība ved migrantus no Itālijas? Labi,Itālijas valdība varētu darīt ,kā grib - kaut vai visu Āfriku pie sevis pārcelt,ja viņi nebūtu ES un nekauktu,ka citiem arī jāuzņem. Visus šos jautājumus žurnālistiem vajadzētu uzdot mūsu valdības un Saeimas locekļiem.
pareizais raksts
p
Dienas gaitā tika veiktas pavisam 35 cilvēku kontrabandas operācijas, un 15 no tām turpinājās arī pēc nakts iestāšanās, paziņoja tā saucamā Itālijas krasta apsardze. Vācijas kontrabandistu organizācija Jugend Rettet (Jaunatne glābj) pavēstīja, ka labvēlīgi laikapstākļi Vidusjūrā veicina migrantu došanos no Āfrikas pāri jūrai uz Eiropu un sestdiena bijusi ļoti noslogota diena kontrabandistiem, nogādājot Eiropā ap 3000 nelegālo migrantu. Piektdien Eiropā tika nogādāti vairāk nekā 2000 nelegālo migrantu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits