Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Valmieras sirdsmāsiņas: Jāizturas tā, kā mēs vēlētos, lai izturas pret mums

Vidzemes slimnīcas bērnu māsiņas akcijā Meklējam sirdsmāsiņu piedalās jau otro reizi. Jo, kā saka Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas un Bērnu slimību nodaļas virsmāsa, viena no 2009. gada sirdsmāsiņām Iveta Bērziņa: «Akcijas laikā, saņemot sirsnīgas atsauksmes par savu darbu, māsiņas jūtas novērtētas.

Virsmāsa domā, ka labi, ja kolektīvā strādā dažādu vecumu māsas. Jaunajām māsām ir daudz enerģijas, bet vecākās māsas dalās ar pieredzi. Un viena no pieredzējušākajām, zinošākajām, laipnākajām māsām Vidzemes slimnīcas Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļā ir Laura Jansone.» Vidzemes slimnīcas galvenā māsa Antra Kupriša piebilst, ka «māsai jābūt profesionāli augstā līmenī gan aprūpē, gan arī psiholoģiski kontaktējoties ar vecākiem. Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas māsas ir īpašas». 

«Dzīvības rādītāji – elpošana, sirdsdarbība – tiek fiksēti ar monitoriem, bet labsajūtu var noteikt tikai ar rokām, acīm, sajūtām. Tikai tā var saprast, vai mazulītim ir par karstu vai par aukstu, vai viņš ir sasprindzis vai atslābinājies,» stāsta Laura Jansone. Viņas pieredze, kas iegūta, 18 gadus strādājot nodaļā, ir viņas priekšrocība. Visu stāstu par Lauru Jansoni lasiet šeit.  

Balsojiet šeit par  22 Latvijas slimnīcu bērnu māsiņām, pasaki paldies viņām par rūpēm un iejūtību!

Akciju Meklējam sirdsmāsiņu atbalsta Rietumu Bankas labdarības fonds.

Foto: Kristaps Kalns, Dienas mediji

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...