Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Aicina jauniešus iesniegt praktiskas idejas vides jautājumu risināšanai

Lai rosinātu jauniešus iesaistīties vides projektos, vidusskolu audzēkņi tiek aicināti piedalīties konkursā ar nosaukumu Tava ideja zaļai rītdienai!. Konkursā jauniešiem jāiesniedz ierosinājumi, kā samazināt cilvēku darbības ietekmi uz apkārtējo vidi, kā racionāli izmantot dabas resursus, saglabāt bioloģisko daudzveidību, samazināt vides piesārņojumu un klimata pārmaiņas. 

"Konkursā Tava ideja zaļai rītdienai! vēlamies sagaidīt no jauniešiem praktiski īstenojamas idejas un projektus, kas varētu ieinteresēt vides jomas uzņēmējus, pašvaldības vai citas institūcijas," norādīja Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības vadītāja Inna Šteinbuka. Jauniešus būt atbildīgiem un domāt par apkārtējo vidi aicina arī viens no konkursa ekspertiem, žurnālists Māris Olte. 

Konkurss tiek rīkots divās kārtās – pirmajā kārtā līdz 20.martam vidusskolēni aicināti aizpildīt anketas, kur īsumā aprakstītu savas idejas un to aktualitāti. Otrajā kārtā no 2.aprīļa līdz 2.maijam paredzēts iesniegt jau detalizētāk izstrādātus projektus. Maija beigās notiks konkursa noslēgums Eiropas Savienības mājā. Galvenā balva konkursa uzvarētājam būs dators, bet finālistiem – apmaksāts
brauciens uz Briseli.

Vairāk informācijas par konkursu var atrast mājaslapā www.esmaja.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi