Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ar īsfilmu izglītos jauniešus par elektroiekārtu mūža ilgumu un pārstrādi

Ar mērķi jauniešiem paskaidrot, cik ilgi cilvēkam var kalpot elektroiekārtas un kā pareizi ar tām apieties pēc to kalpošanas mūža beigām, ir izveidota izglītojoša īsfilma Elektroiekārtu ceļš. Filma tapusi izlietotā iepakojuma un videi kaitīgu preču apsaimniekošanas uzņēmuma Zaļā josta paspārnē un paredzēta plašai skolēnu auditorijai. 

Filma sniedz atbildes uz jautājumiem, kādēļ nolietotas elektroiekārtas ir videi kaitīgi atkritumi, kā rīkoties ar elektroiekārtām pēc to kalpošanas laika beigām. Filmā sniegts ieskats nolietoto  lektroiekārtu otrreizējā pārstrādē un stāstīts par ieguvumiem no elektroiekārtu atkritumu pareizas apsaimniekošanas, informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Mūsdienās arvien vairāk apzināmies, ka atkritumi ir vērtīgi resursi un mūsu pienākums ir tos neizšķērdēt, proti, gādāt par to savākšanu un atkārtotu izmantošanu otrreizējo izejvielu veidā," norādīja uzņēmuma Zaļā josta valdes priekšsēdētājs Jānis Lapsa.

Lai nodrošinātu efektīvu elektrisko un elektronisko iekārtu apsaimniekošanu, no katra Latvijas iedzīvotāja gada laikā būtu jāsavāc aptuveni 4 kg nolietotu elektroierīču – tas ir 8000 tonnu bīstamu atkritumu gadā, informēja uzņēmums. Turklāt Latvijā ik gadu ieved 25 000 tonnas elektroiekārtu. Eiropas Savienības direktīvas nosaka, ka 25 % no tām ir jāpārstrādā otrreizējās izejvielās. Taču nereti iedzīvotāji nezina, kā pareizi apieties ar novecojušajām elektroiekārtām un ka tās var izmantot pārstrādei. 

Ar īsfilmu jau iepazīstināti vides izglītības koordinatori no Latvijas reģioniem. Jauno filmu izglītības iestādes var saņemt, piesakoties uzņēmuma birojā Rīgā, vai arī noskatoties īsfilmu mājas lapās www.zalajosta.lv un www.lzj.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi