Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Gandrīz trešdaļa iedzīvotāju skolai nepieciešamo lietu iegādei plāno tērēt no 30 līdz 50 latiem

Gandrīz trešdaļa jeb 27% Latvijas iedzīvotāju viena bērna sagatavošanai skolai nepieciešamo piederumu, tostarp grāmatu, burtnīcu, kancelejas piederumu un sporta apģērba iegādei šogad plāno tērēt no 30 līdz 50 latiem, liecina Rimi klientu aptauja.

Savukārt katrs piektais norādījis, ka skolēna sagatavošanai jaunajam mācību gadam rēķinās ar izmaksām no 70 līdz 100 latiem. Vien 5% respondentu plāno skolas preču iegādē iekļauties summā līdz desmit latiem. Tikpat respondenti norādījuši, ka viena skolēna sagatavošanai skolai gatavojas tērēt summu, kas pārsniedz 100 latus.

Aptaujā arī secināts, ka gandrīz puse jeb 43% Latvijas ģimeņu par vienu no svarīgākajām skolas lietām uzskata somu. Turklāt 70% skolēnu Latvijā labprāt izvēlas kvalitatīvākas skolas somas un līdzekļu ekonomijas nolūkos vienu un to pašu skolas somu izmanto vairākus gadus pēc kārtas. Tieši tāpēc soma tiek iegādāta, uzmanību pievēršot tādiem kritērijiem kā kvalitāte un ergonomija, ko norādījuši 28% aptaujāto.

Aptauja veikta no 20. līdz 26.augustam. Tajā piedalījās 322 respondenti.

Komentējot pircēju paradumus, Rimi Latvija pārstāve Dace Valnere skaidroja - lai arī Latvijā pamatizglītība ir bez maksas, tomēr skolas gaitu uzsākšanai nepieciešami diezgan ievērojami finanšu līdzekļi. Vislielākās rūpes ģimenēm sagādā dažādu kanceleju preču, kā arī sporta tērpa un apavu iegāde.

Iedzīvotāji skolas preču iegādē ir kļuvuši taupīgāki un rūpīgi pārdomā katru pirkumu. Turklāt nereti skolai nepieciešamās preces iegādājas pakāpeniski - jau no jūlija tiek pirktas kancelejas preces, skolas somas, pierakstu un darba burtnīcas. Savukārt septembra beigās tiek iegādātas trūkstošās - sporta tērps un maiņas apavi, sacīja Valnere.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi