Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

K-4. Mīlestība padara gudrāku

Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā Kamilla Kūna (17) un Krists Kreicis (18) savu mīlestību no skolasbiedriem sākumā slēpuši. Sargājuši. Ilgstoši to noslēpt gan nav iespējams...

Tagad ģeogrāfijas skolotāja neizpildītu mājasdarbu gadījumā par 11. klases skolnieku Kristu mēdzot pikanti pajokot, apkopēja starpbrīžos abus tramda, toties stingrā filosofijas skolotāja Krista paralēlklases skolniecei Kamillai neslēpjot labvēlību. Bet Ziemassvētkos, slavējot savus bērnus, Krista mamma teikusi: «Mīlestība padara gudrāku!»

Šim secinājumam ir pamats, jo tradicionālās aizdomas, ka nu saldais pārītis varētu bastot stundas, nemācīties, lai tikai atrastu vairāk laika romantiskiem mirkļiem, nav attaisnojušās. Līdz šim visus gadus nemainīgi Krista vidējā atzīme bijusi 8,5, tad uzlabojusies par 0,4. Kamillai ir 8,6 - viņa ir tā, kura savu puisi mudina pildīt mājasdarbus. Kristam padodas eksaktie mācību priekšmeti, Kamillai - humanitārie. Tā arī mazliet vairāk nekā pirms gada, ap Ziemassvētkiem, abi viens otrā ieskatījušies. Kamillu ļoti saista teātris, skolas uzvedumā viņa palīdzējusi skolasbiedram atraisīties, iejusties lomā. «Notika Ziemassvētku brīnums,» savas izjūtas raksturo Krists, kurš, jūtu vadīts, uzrakstījis meitenei aizkustinošu stāstu. Sākumā tikai draudzējušies - viens otram draugiem.lv rakstījuši vēstules, kuras pamazām apjoma ziņā pārvērtušās teju par memuāriem.

Šis stāsts pilnībā vēl nav pabeigts. Bet nu Krists Kamillai raksta arī dzejoļus. Viņi apmainās romantiskām, radošām dāvaniņām - šokolādīte ar vēlējumiem, zīmīte ar uzmundrinošiem vārdiem, ko paklusām ieliek mācību grāmatā. Kamilla stingri turas pie uzskata, ka pagaidām, kamēr abi iztiek tikai no vecāku dotās kabatas naudas, nav pieņemami otram dāvināt dārgas lietas. «Mēs arī neslēpjam viens no otra, ka, piemēram, šodien «es esmu bomzītis», jo beigusies kabatas nauda. Vasarā, kad abi piepelnāmies dažādos darbos, gan nav pretenziju, ka Krists man ko izmaksā.» Vai vecāki pret abu jūtām izturas atbalstoši? «Jā! Mūsu mammas ir mūsdienīgas,» saka Krists. Bet Kamilla atklāj, ka viņas vīrieša ideāls esot trīs gadus vecākais brālis: «Es nesteidzos veidot attiecības. Kādreiz domāju, ka tādu vīrieti kā mans brālis un tādu, kas patiks manam brālim, nekad neatradīšu. Bet, izrādījās, viņi ir tik līdzīgi! Viņi abi ar brāli var sēdēt un runāties līdz pieciem rītā, es savukārt tāpat ar brāļa draudzeni,» apbrīno Kamilla.

Viņiem pašiem sirds sitas vietā taktī - pirms iepazinuši viens otru labāk, valkājuši līdzīgas cepures, klausījušies vienu mūziku un pat tagad, svētkos, nesarunājuši šalles viens otram uzdāvinājuši līdzīgas, krāsa atšķiras tikai par toni. Viņiem abiem ir kopīgi plāni - studēt. Noteikti Rīgā. «K-4. Bez Tevis nav Manis. Tikai Mēs,» iegravēts kuloniņā, ko nesen Kamilla uzdāvinājusi Kristam 18. dzimšanas dienā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kamilla un Krists

Saskan gaume mūzikā

Kad iznāca jaunais Radiohead albums, Krists atradās ārpus Latvijas. Viņš Kamillai pārveda šo disku. Tagad to klausās abi kopā.

Ikdienas uzlabošana

Tam kalpo mazi nieciņi. Kastīte ar trīs veidu šokolādītēm - baltā gaišākai dienai, tumšā enerģijai... Bet šampanieša korķis ir no 2012. - pirmā kopīgi sagaidītā Jaunā gada, savukārt no šampanieša stieples izlocītā sirsniņa atgādina vasaru, kad kopā svinējuši Krista mammas dzimšanas dienu.

Trīs vājības

Krists atzīst: viņam esot trīs vājības - Kamilla, ģitāra un fotoaparāts. Pirms trim gadiem viņš sācis aizrauties ar fotografēšanu, šī nodarbe arīdzan padevusies. Bet savulaik nopirkto tik dārgo fotoaparātu Zenit viņš esot uzdāvinājis Kamillai - ar iegravētu uzrakstu uz plāksnītes, kas piestiprināta korpusa apakšā: «Savas acis, sirdi un dvēseli - visu atdodu Tev.» Tagad fotografēšanu esot iemīļojuši abi - pāris veido paši savu albumu, iemūžinot gadalaikus, mirkļus un emocijas. «Tagad tas ir Mūsu!» piebilst Kamilla.

Princips

Pērn Kamilla ļoti gribējusi aizbraukt uz Positivus festivālu, bet neesot bijis naudas biļetēm. «Es teicu: mēs aizbrauksim!» stāsta Krists. «Viņš uzdāvināja man biļetes! Uzskatu, ka puisim savai meitenei nekas nav jāpērk. Sākumā Kristam bija ļoti grūti mani pielauzt, jo es no viņa nepieņēmu nevienu santīmu. Neko! Bet tad man viņa palika žēl...» smej Kamilla.

Mīļumvārdi

Kamillai reizēm nākas palikt vienai, jo Krists ar ģimeni bieži ceļo. Reiz pašā sākumā meitene rakstījusi: «Ļoti gaidīju Tevi mājītēs! Es vienmēr vēlos būt Tev blakus. Neesmu tik naiva un zinu, ka vēl dosies brīvdienās bez manis. Bet mana sirsniņa un buča Tevi vienmēr pavadīs.» - «Laiks bez Krista blakus ir visgrūtākais laiks mūsu attiecībās,» neslēpj Kamilla. Bet Krists Kamillai attiecību gada jubilejā uzrakstījis un uzdāvinājis paša iesietu dzejoļu krājumu. «Mammai man grūti izdomāt dāvanu, bet Kamillai dāvanu sarakstu jau zinu trim gadiem uz priekšu!» saka puisis.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi