Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ķīmija: aplikācijas pret ņurdieniem

Mācību gads iet pilnā sparā uz priekšu un ir uzņēmis savus apgriezienus. Šoreiz pastāstīšu par trim aplikācijām, kas var izrādīties noderīgas ķīmijas apguvē. Cik zināms, ķīmija skolēnu vidū ne vienmēr izpelnās atzinību un aplausus, bet gan biežāk sapīkumu un ņurdienus, jo tas patiešām nav tas vieglākais priekšmets. Manuprāt. Jāatceras gan, ka neviena aplikācija nevar aizvietot smadzenes un kaut kas jārēķina arī pašiem.

Elements - Periodic Table

Kā jau pasaka priekšā aplikācijas nosaukums - tā ir periodiska tabula tavā telefonā. Vienalga, vai tu lieto Android vai iOS. Kā saka paši aplikācijas izstrādātāji, tā ir vienkārša periodiskā tabula, un viss. Bet vai tad vajag ko vairāk? Ķīmija bez Mendeļejeva tabulas nav iedomājama. Turklāt aplikācijā ir iespējams arī apskatīt, kā katra viela izskatās.

Chem Pro: Chemistry Tutor

Šo aplikāciju es pat nebaidos nosaukt par virtuālu, portatīvu skolu, jo tā tāda patiešām arī ir. Aplikācijā ir iekļauti daudzi temati par ķīmiju, kurus papildina interesanti video un interaktīvas darbošanās iespējas. Aplikācija pieejama bez maksas, taču diemžēl tikai iPad lietotājiem. Jāņem arī vērā - lai darbotos ar šo aplikāciju, ir jābūt visai labām angļu valodas zināšanām.

Chemistry Mobile Free

Atkal viena lieliska aplikācija, kas padomās tavā vietā. Tā ir kalkulators, kas tiks galā ar dažādiem ķīmijas piemēriem brīžos, kad tevi māc slinkums vai vienkārši nestrādā galva. Aplikācijā arī atradīsi visas zināmās un nezināmās formulas. Man šī aplikācija no minētajām trim liekas visforšākā. Šoreiz gan tiek apdalīti iOS lietotāji, kam tā nav pieejama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi