Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Krievu studentiem apmaksās mācības ārzemēs

Krievija šogad plāno uzsākt valdības programmas realizāciju, kas paredz, ka perspektīviem studentiem tiks apmaksātas mācības prestižās ārzemju augstskolās. Apmaiņā pret studiju kredīta dzēšanu, jaunajiem speciālistiem zināms laiks (3 līdz 5 gadi) būs jānostrādā pēc valsts iestāžu norīkojuma, ziņo portāls E-klase.lv.
Avīze Moskovskij Komsomoļec raksta, ka valdības organizācija Stratēģisko iniciatīvu aģentūra, kas izveidota saskaņā ar premjera Vladimira Putina rīkojumu, gatavojas ķerties pie fonda izveides, kas nodrošinātu studiju kredītus topošajiem jaunajiem speciālistiem. "Mūsu mērķis ir piesaistīt jaunus speciālistus, kuri ieguvuši izglītību pasaules labākajās universitātēs, panākt, ka viņi atgriežas Krievijā," sarunā ar laikrakstu sacījis Stratēģisko iniciatīvu aģentūras pārstāvis.

Viņš norādījis, ka pašlaik tiek apstiprināts augstskolu saraksts, kurā būs iekļautas pasaules 100 vai 200 labākās augstskolas ar Hārvarda un Oksfordas universitātēm priekšgalā. "Lai saņemtu studiju kredītu, kandidātam ir jābūt labai bāzes izglītībai, kas ļautu turpināt mācības un saņemt maģistra, bakalaura vai doktora grādu. Pēc studiju beigšanas šiem cilvēkiem būs jāatgriežas Krievijā un 3 līdz 5 gadus pēc aģentūras norīkojuma jāstrādā valsts sektorā, sociālajā sfērā, Krievijas augstākajās mācību iestādēs vai inovāciju vidē," stāstījis aģentūras darbinieks.

Jau uzsākts darbs pie prioritāro mācību programmu un specialitāšu izvēles - tā būs atkarīga no ekonomikas un darba tirgus prasībām. Saskaņā ar izstrādāto plānu, programma darbosies 10 gadus. Paredzēts, ka šajā laikā labu izglītību ārzemēs iegūs ap 100 000 Krievijas pilsoņu. Tiesa, šogad stipendijas paredzēts piešķirt tikai 50 cilvēkiem, raksta Moskovskij Komsomoļec. Jāpiebilst, ka līdzīga programma jau vairāku gadu garumā ļoti sekmīgi tiek realizēta Kazahstānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi