Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ņujorkas skolu klasēs par daudz skolēnu

Vairāk nekā 7000 Ņujorkas skolās izveidojusies kritiska situācija - klasēs ir vairāk skolēnu nekā tam vajadzētu būt, un daudzviet viņiem jau fiziski trūkst vietas. Tas saistīts gan ar skolēnu skaita pieaugumu, gan to, ka budžeta taupības nolūkos daudzas skolas ir atlaidušas pedagogus, ziņo E-klase.lv.
Laikraksts The New York Times, atsaucoties uz skolotāju arodbiedrības veikto pētījumu, vēsta, ka aptuveni 256 000 skolēnu (ceturtdaļai no visiem Ņujorkas skolēniem) stundas regulāri nākas pavadīt pārpildītās klasēs. Saskaņā ar ASV noteiktajiem standartiem pirmajās sešās klasēs maksimālais skolēnu skaits ir 32, vidusskolā - 33, bet ģimnāzijā - 34, taču skolas spiestas šos standartus pārkāpt.

Skolotāju arodbiedrība pavēstījusi, ka tik kritiska situācija nav piedzīvota pēdējos 10 gadus, piemēram, pērn mācību gada sākumā līdzīga problēma tika novērota 6000 Ņujorkas skolās.

Skolotāju arodbiedrības līderis Maikls Malgrjū (Michael Mulgrew) sarunā ar The New York Times norādījis, ka situācija vēl pasliktināsies, ja skolām, saskaņā ar varasiestāžu plāniem, arī nākamgad nāksies samazināt budžeta izdevumus. "Mums jādara viss, lai apstādinātu šo trakumu," sacījis M. Malgrjū. Pagaidām gan skolu administrācijām daudz vietas manevram nepaliek - domājams, ka lielākā daļa mēģinās tomēr izbrīvēt līdzekļus, lai pieņemtu darbā papildus skolotājus.

Taču tas nerisina vēl kādu problēmu - daudzviet skolās, kur paredzēta vieta, piemēram, 3500 bērniem, mācās ap 4000 skolēnu, raksta The New York Times. Tas rada problēmas gan mācību darba organizēšanā, gan, piemēram, ēdināšanas ziņā. "Ir klases, kurām pusdienot nākas doties jau desmitos no rīta. Tas nav normāli," uzsvēris M. Malgrjū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi