Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Portālu skolas.lv atzīst par nelietojamu; 1,2 miljoni latu jau iztērēti

Izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim ir radušās pamatotas bažas, ka par trim miljoniem radītais produkts skolas.lv būs nelietojams, Dienai pastāstīja ministra preses sekretārs Reinis Tukišs.

Viņš skaidroja, ka bažas par projekta skolas.lv izmaksām un lietderību pastiprinājis neatkarīgu ekspertu sagatavotais atzinums, ko pasūtījis pats ministrs. Šā iemesla dēļ šobrīd tiek veikta detalizēta juridiska analīze ar mērķi saprast, ko darīt tālāk, un aprēķināt ieguvumus un zaudējumus katrā no scenārijiem. Viens no variantiem ir skolas.lv izvietoto mācību līdzekļu pārnese uz kādu citu platformu.

Ministrs aģentūrai LETA uzsvēris, ka portāls netiks transformēts tādā formātā, kā pašlaik jau darbojas privātā sektora uzņēmēji, piemēram, izglītības portāls un skolvadības sistēma E-klase. «Tas būtu depozitārijs, tā būtu diskusiju, jauninājumu piedāvāšanas vieta,» ieceres skaidrojis R. Ķīlis.

R. Tukišs Dienai norādīja, ka par kādām konkrētām izmaksām budžetam neatkarīgi no izvēlētā scenārija šobrīd runāt esot pāragri. Savulaik IZM Dienai norādīja, ka citiem mērķiem ES struktūrfondu finansējums nav izlietojams, jo to nosaka Eiropas Komisijas un Ministru kabineta apstiprinātie nosacījumi un projekts pilnā apmērā tiek finansēts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem.

Jau pērn Diena izteica aizdomas par nelietderīgu līdzekļu ieguldīšanu portālā, kura pirmā kārta izmaksājusi 128 000 latu, bet sākotnēji piesaistītās skolas to lielākoties atzinušas par neefektīvu un vairs neizmanto. Turklāt privātie portāli jau piedāvā daļu no pakalpojumiem, kurus bija tikai plānots veidot IZM pasūtītajā projektā.

Tāpat bija paredzēts, ka projekta otrajā kārtā tiktu ieguldīti 3 205 679,32 lati, bet to īstenotu iepirkuma procedūrā uzvarējušie SIA Datorzinību centrs un SIA E-Synergy. Latvijā populārākā portāla draugiem.lv izveidotājs Lauris Liberts toreiz lēsa, ka projekta izmaksas ir «uzskrūvētas» vismaz desmit reižu.

R. Tukišs norādīja, ka no otrajā kārtā paredzētajiem līdzekļiem līdz šim brīdim ir iztērēti jau 1 107 547,92 lati.

(papildināts, precizējot līdz šim iztērēto summu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi