Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rammstein iesildītāja Laima: Izdzīvot visu, ko gribas

Mūziķu aprindās Rīgas Doma kora skolas 4. kursa audzēkni Laimu Lediņu pazīst, bet plašākai publikai viņa ar savu komandu kļuva par sensāciju, iesildot Rammstein koncertu Arēnā Rīga.

Laima ir vairāku starptautisku konkursu uzvarētāja - pirms diviem gadiem piedalījusies Feručo Taljavīni jauno dziedātāju konkursā Austrijā. Toreiz Latvija konkursā tika pārstāvēta pirmo reizi, un Laima ieguva 3. vietu. Viņas sapnis ir kļūt par operdziedātāju. Bet, lai būtu spēcīga teorētiskā bāze, jaunā dāma apgūst arī kordiriģēšanu.

«Visiem šķiet - ja Rīgas Doma kora skola, tad tikai klasiskā mūzika. Bet! Tā nemaz nav!» smej Laima. Viņa ir absolūta Rammstein fane. «Rammstein pasākuma veidošanas galvenā «vaininiece» ir mūsu fantastiskā skolotāja Guna Grimste. Viņa ir vācu valodas skolotāja un Rammstein dziesmas izmanto savās stundās. Jau 6. klasē stundā dzirdēju šīs grupas dziesmu. Un man mirklī bija skaidrs: Rammstein būs mīlestība uz mūžu. Tāpat kā klasiskā mūzika,» stāsta Laima. Vācu grupas teksti paliek prātā. «Tie ir dziļi filosofiski teksti, kas skar pasaulē katram cilvēkam svarīgas lietas, noder cilvēkam kā personībai, turklāt palīdz mācīties. Tiešām iesaku - ja gribat iemācīties vācu valodu, klausieties Rammstein

Bet ideja par Rammstein dziesmu apdari uzvirmojusi jau 2006. gadā. Tā attīstījusies, līdz šogad, kad jaunieši uzzinājuši, ka Rammstein atkal būs Rīgā, nolēmuši, ka šajā laikā tapušās piecas dziesmu apdares jāiznes ārpus skolas sienām. Janvāra sākumā tapa jau 14 aranžējumi. Bet sapnis par kāpšanu uz skatuves Arēnā Rīga piepildījies burtiski vienā mirklī. «Palīdzēja Vācijas vēstniecības pārstāvji. 7. februāra rītā, koncerta dienā, mums piezvana, pasaka: dziedāsiet kā iesildītāji! 12 tūkstošiem! Sākumā sabijāmies - kā būs? Lielie, garie, matainie vīri - ko viņi teiks, kad atnāks koris un dziedās viņu dziesmas a capella? Domājām, mūs ar kerzām nomētās. Nebija izmēģināts, sapratām, ka apskaņošanas korim nebūs. Bet iznācām uz skatuves, un kļuva skaidrs - tas jāizdara! Un izdarījām! Sajūta brīnišķīga!»

Taču Laimu aizrauj arī ar mūziku nesaistītas lietas. Piemēram, peldēšana. «Tā ir viena no sporta lietām, ko cenšos praktizēt, cik vien varu. Vasarā neesmu izraujama no ūdens nekādā veidā.» Laima peldējusies pat līdz savai dzimšanas dienai 24. novembrī. Tas uzturot enerģiju. «Citi gar jūru staigā, mēteļos saģērbušies, mēs ar mammu peldkostīmos,» smej Laima. Sena aizraušanās Laimai ir arī bioloģija un ķīmija. «Savulaik iestājos pārbaudīt savus spēkus Āgenskalna Valsts ģimnāzijā, tieši ķīmijas - bioloģijas klasē. Tiku pat iekšā, tomēr nosliecos par labu mūzikai. Ja kādā dzīves periodā tam atliks laiks, pamācīšos arī šīs jomas. Mani aizrauj anatomija, viss, kas ar cilvēku notiek tur, iekšā. Turklāt sava ķermeņa pārzināšana palīdz arī dziedāšanai.» Laimas moto ir dzīvot ar pilnu krūti. «Izdzīvot visu, ko vien pašai gribas. Un, ja ir liela vēlme ko darīt, tad jādara, lai vai kas.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi